Kirkot vastustavat naisiin kohdistuvaa väkivaltaa – somekampanja kannustaa pukeutumaan mustiin

Suomen Ekumeeniseen Neuvostoon kuuluvat kirkot ja kristilliset järjestöt puolustavat jokaiselle naiselle ja tytölle kuuluvaa oikeutta elää ilman väkivaltaa ja syrjintää. Neuvoston 22.–29.10. järjestämän Ekumeenisen vastuuviikon teemana ovat naisten oikeudet. Ekumeeninen vastuuviikko on Suomen Ekumeenisen Neuvoston vuosittainen ihmisoikeuskampanja.

Osana vastuuviikkoa Ekumeeninen Neuvosto kannustaa ihmisiä liittymään Kirkkojen maailmanneuvoston aloittamaan #ThursdaysInBlack -kampanjaan, jolla vastustetaan sukupuolittunutta ja seksuaalista väkivaltaa.

Kampanjaan osallistuvat pukeutuvat mustiin vaatteisiin torstaisin osoittaakseen vastustavansa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja näyttääkseen tukea väkivaltaa kohdanneille naisille. Kampanjaan valittu musta väri viestii lannistumattomasta vastarinnasta. Viestiä välitetään sosiaalisessa mediassa #ThursdaysInBlack-aihetunnisteella

”Vastuuviikon sanoma vie meidät tarkastelemaan sekä globaalia maailmaa että omaa ympäristöämme: Saavatko naiset ja tytöt elää vapaina väkivallasta ja alistamisesta? Rakennammeko yhdessä yhteisöä, jossa heidän äänensä kuullaan ja se rikastuttaa niin kirkkojamme kuin yhteiskuntaammekin?” kysyy Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Mari-Anna Auvinen tiedotteessa.

Vastuuviikon viestin mukaan naisten ja tyttöjen oikeuksien ja osallisuuden edistäminen rakentaa rauhaa ja vahvistaa kaikkien hyvinvointia.

”Mikään ei ole voimakkaampaa kuin oman äänen löytyminen”

Vastuuviikolla seurakunnat järjestävät tilaisuuksia, joissa käsitellään naisiin kohdistuvia ihmisoikeusloukkauksia ja rukoillaan väkivaltaa kohdanneiden naisten puolesta.

Mukana on Suomeen eri puolilta maailmaa muuttaneita kokemusasiantuntijoita, jotka toimivat kampanjan lähettiläinä. He vierailevat syksyn aikana seurakunnissa ja kouluissa kertomassa omien kokemuksiensa pohjalta naisten elämästä ja ihmisoikeuksien toteutumisesta.

”Usein hyvää tarkoittavat kampanjat puhuvat niiden päälle, joita niiden pitäisi tukea. Siksi pidän tärkeänä sitä, että kaikki saavat oman äänensä kuuluviin ja saavat kertoa oman tarinansa. Voimme samaistua toisen kertomukseen, mutta mikään ei ole voimakkaampaa kuin oman äänen löytäminen ja sen käyttäminen omien oikeuksien puolustamiseen,” sanoo Mariette Shabulinzenze.

Shabulinzenze on tullut Suomeen pakolaisena Kongon demokraattisesta tasavallasta. Hän toimii vastuuviikon lähettiläänä Tampereella.

Kuva: Sirpa-Maija Vuorinen. Suomen Ekumeenisen Neuvoston työntekijät ja hallitus asettuivat #ThursdaysInBlack-kuvaan.

Lue myös:

Suomen Ekumeenisen Neuvoston 100-vuotisjuhla: ”Työ jatkuu, olemme vasta puolivälissä matkaa”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMysteerikuva: Mitä pojat nikkaroivat ja missä?
Seuraava artikkeliKaksinkertainen rauhannobelisti Kati Juva: Ydinaseita ei pitäisi olla kenenkään käsissä

Ei näytettäviä viestejä