Kirkon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinto ojennettiin Irja Askolalle – ”Tämä merkitsee minulle paljon”

– Tämä tunnustus merkitsee minulle paljon, piispa emerita Irja Askola sanoi saatuaan Kirkon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinnon.

Palkinnon myöntämisestä kerrottiin jo syyskuulla. Arkkipiispa Tapio Luoma ojensi sen Askolalle tänään tiistaina Kirkon talossa.

Palkintoperusteissa korostettiin Askolan työtä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi koko työuransa ajan ja myös kansainvälisesti.

– Mutta sen merkitys ei perustu vain siihen, että Irja Askola on ollut ensimmäinen nainen piispana eikä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden esillä pitämiseen vaan siihen, miten hän on tätä kaikkea toteuttanut: itsensä likoon laittaen, arkkipiispa kiitteli puheessaan.

Askola totesi kiitospuheessaan saaneensa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä kauniita palkintoja kirkon ulkopuolisilta tahoilta. Kirkon antama palkinto 70-vuotissyntymäpäivän kynnyksellä kuitenkin kosketti häntä erityisesti.

– Se on syvin viitekehykseni, Askola totesi kirkosta.

Samalla piispa emerita itselleen uskollisena esitti toiveen, että tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinto ei olisi vain kauniita kukkasia vaan sen edustama tehtävä otettaisiin kirkossa todesta.

Lue myös

Kirkon tasa-arvo- ja yhden­vertaisuus­palkinto emerita­piispa Irja Askolalle – ”Koko elämäntyö on edistänyt inhimilli­syyttä”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkohallituksen täysistunto jakoi rahaa turisti­työhön Lapissa – tuen saajina seura­kunnat, Sley ja Kansan Raamattuseura
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Jouluna taivaan ja maan välillä ei ole kuilua, eikä pitäisi olla ihmistenkään välillä

Ei näytettäviä viestejä