Kirkon perheneuvojat tarjoavat kerta­luonteista tukea pääkaupunki­seudulla – opinnäyte­työn mukaan kokemukset olleet myönteisiä

Online medical consultation with a doctor. Woman doctor therapist and psychologist on a laptop screen communicates with a couple using video chat.

Kirkon perheneuvojat tarjoavat maksuttomia, verkosta sähköisesti varattavia kertakäyntejä helsinkiläisille, vantaalaisille, espoolaisille ja kauniaislaisille. Kertakäynnillä on mahdollista keskustella terapiatyön ammattilaisen kanssa omasta elämäntilanteesta ja ihmissuhteista.

– Kertatapaaminen antaa mahdollisuuden keskustella lähisuhteisiin liittyvistä kysymyksistä matalalla kynnyksellä. Toivon, että tapaamiset rohkaisevat ottamaan mieltä kaihertavat asiat puheeksi ajoissa, sanoo Espoon seurakuntien perheneuvoja Marko Autio Espoon seurakuntien tiedotteessa.

1–1,5 tunnin mittaisen kertakäyntiajan perheneuvojalla voi käyttää yksin, kumppanin tai perheen kanssa, juuri sillä kokoonpanolla, mikä tuntuu tarpeelliselta.

Kertatapaamiset toteutetaan Espoon ja Helsingin seurakuntien perheneuvonnassa etätapaamisina. Vantaan seurakuntien perheneuvonnan kautta voi puolestaan varata joko tapaamisen vastaanotolla tai etäyhteyksin.

Kirkon perheneuvonta on maksutonta ja kaikille avointa, eikä se vaadi kirkon jäsenyyttä. Aikoja on rajallisesti ja niitä lisätään varattavaksi säännöllisesti.

”Ihmiset kokivat, että he saivat apua ja uusia näkökulmia tapaamisesta”

Kertaluonteista perheneuvontaa tarjosi ensimmäisenä vuonna 2019 Helsingin seurakuntien perheneuvonta ja Töölön seurakunta, syksyllä 2022 mukaan liittyi Espoon seurakuntien perheneuvonta ja helmikuussa 2023 myös Vantaan seurakuntien perheneuvonta.

Varhaiskasvatuksen ohjaaja Elisa Uurtio Leppävaaran seurakunnasta tutki Diakonia-ammattikorkeakoulun opinnäytetyössään 19 helsinkiläisen asiakkaan kokemuksia kertaluonteisesta perheneuvonnasta syksyllä 2021.

– Asiakkaiden kokemukset olivat pääosin hyvin myönteisiä. Ihmiset kokivat, että he saivat apua ja uusia näkökulmia tapaamisesta. Asiakkaat kiittivät myös perheneuvojia ammattitaidosta, summaa Uurtio.

Kertaluonteinen perheneuvonta sopii hyvin tilanteisiin, joissa ihminen kaipaa jäsennystä elämäntilanteeseensa tai ajatuksiinsa tai jonkin yksittäisen parisuhteen tai perheen asian käsittelyyn.

– Jos perheessä tai parisuhteessa on solmukohta, josta ei päästä eteenpäin ilman ulkopuolista apua, siihen kertakäynti tepsii. Kertakäynnillä asiaa voi purkaa yhdessä ammattilaisen kanssa ja saada vinkkejä myös jatkotyöstöön.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Kirkon perheneuvojat tarjoavat kertaluonteista tukea pääkaupunkiseudulla – opinnäytetyön mukaan kokemukset olleet myönteisiä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVia Crucis -pääsiäisnäytelmän ohjaaja: ”Kärsimyksen lisäksi mukana on paljon muutakin tunnetta”
Seuraava artikkeliKirkko ja minä: Pojan kuoltua Vieno Arpola sai yksityisen ehtoollisen Pyhän Johanneksen kirkossa Kuopiossa eikä unohda sitä koskaan

Ei näytettäviä viestejä