”Kirkon on oltava lämmin, matalakynnyksinen paikka”, sanoo Karjasillan kirkkoherraksi valittu Jaakko Tuisku

Teologian tohtori ja Oulun Haukiputaan seurakunnan kirkkoherra Jaakko Tuisku, 44, on valittu Oulun Karjasillan seurakunnan kirkkoherraksi. Valinta tehtiin suoralla vaalilla sunnuntaina 8.10. kolmen vaalisijoille päässeen ehdokkaan joukosta. Muita hakijoita olivat Suomen Punaisen Ristin Oulun piirin toiminnanjohtaja Miia Seppänen ja Oulunsalon kirkkoherra Petri Satomaa.

Vaalissa annettiin yhteensä 3 300 ääntä ja äänestysprosentti oli 13,4. Edellisissä Karjasillan seurakunnan vaaleissa vuonna 2000 ääniä annettiin yhteensä 1 107 ja äänestysprosentti oli 4,9.

Jaakko Tuisku sai 1709 ääntä, mikä on yli puolet annetuista äänistä. Hän kertoo olevansa todella kiitollinen seurakunnalta saamastaan kutsusta.

– Olen onnellinen äänimäärästä ja tästä luottamuksenosoituksesta.

Tuisku toivoo voivansa aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa. Haukiputaalla monet ovat harmitelleet hänen lähtöään. Toisaalta monet ovat myös ymmärtäneet, että tällaisia virkoja on haussa harvoin ja siipiä on saatava kokeilla muuallakin. Tuisku kertoo, että ratkaisu oli lopulta helppo tehdä.

– Eräs viisas seurakuntalainen kiteyttikin, että eteenpäin elävän mieli! Karjasillan seurakunta on myös ennestään tuttu, sillä olen ollut siellä aikanaan pappina parin vuoden ajan.

KARJASILLAN SEURAKUNTA on Tuiskun mukaan iso kaupunkiseurakunta, josta löytyy monenlaista toimintaa, luovuutta ja hyvä työporukka.

– Toki kaupungissa on omat haasteensa ja seurakuntalaisilla usein kiireinen elämänrytmi. Siinä riittää pohdittavaa, miten ihmiset kirkkoon löytävät.

Tuisku toteaa, että erityinen haaste kätkeytyy siihen, miten millenniaalisukupolvi saadaan kokemaan kirkko mielekkääksi.

– Perinteitä pitää vaalia, mutta toisaalta liittää kirkon toiminta nykyaikaiseen elämänpiiriin.

Tuisku muistelee kuulleensa joskus vertauksen kirkosta tulisijana.

– Se on hyvä kielikuva. Kirkon on oltava lämmin, matalakynnyksinen paikka, jossa voi lämmitellä. Saapuva saa joko olla hiljaa tai yhtyä keskusteluun.

JAAKKO TUISKU sai pappisvihkimyksen vuonna 2002, ja hän väitteli teologian tohtoriksi 2014. Takana on yli kaksikymmentä vuotta pappeutta, pääasiassa Oulun hiippakunnan alueella.

– Pienen koukkauksen tein myös Kuopion hiippakuntaan ollessani pappina Kajaanissa hetken aikaa.

Vastapainoa seurakuntatyölle antavat liikkuminen sekä mökkeily.

– Erityisesti mökkeilyä pidän mahtavana vapaa-ajanvieton muotona!

Tuisku muodostaa puolisonsa kanssa uusperheen. Siihen kuuluvat sekä vaimon kolme lasta että Tuiskun kaksi lasta, joista toinen on jo aikuinen ja toinen neljännellä luokalla.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMaarian seurakunta Turussa irtisanoo nimikkosopimuksen Sleyn kanssa
Seuraava artikkeliEi ole sisäistetty ehtoollisen rikkautta – Miikka Ruokanen arvostelee blogissaan messun toimittamista, jota hallitsee ”lain­kuuliainen virka­miesmäinen käsi­kirja­fundamentalismi”

Ei näytettäviä viestejä