Kirkon lähetysjärjestöjen ja KUA:n taloudellinen kannatus kasvussa

Kirkon lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu saivat viime vuonna tukea seurakunnilta ja yksityisiltä lahjoittajilta yhteensä lähes 55,8 miljoonaa euroa. Asia selviää Kirkon lähetystyön keskuksen vuosittain julkaisemista tilastoista.

Summa on hieman suurempi kuin vuonna 2012, jolloin taloudellista tukea annettiin 54,4 miljoonaa euroa.

Vuodesta 1965 koottuun tilastoon on eritelty yksityisten lahjoittajien ja seurakuntien antama taloudellinen tuki.

Tilastossa ovat mukana Kirkon Ulkomaanapu sekä kirkon seitsemän lähetysjärjestöä eli Suomen Lähetysseura, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland, Suomen Pipliaseura, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä sekä Medialähetys Sanansaattajat.

Ylivoimaisesti suurimmat tukisumman saivat viime vuonna Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu. Suomen Lähetysseura sai tukea yhteensä 19,9 miljoonaa euroa ja Kirkon Ulkomaanapu 17,7 miljoonaa euroa.

Muut lähetysjärjestöt saivat avustuksia neljästäsadastatuhannesta eurosta lähes kuuteen miljoonaan euroon.

Kannatustilasto kertoo vain seurakunnista tulleen taloudellisen tuen määrän, eli seurakuntien tilien kautta lähetetyn tuen ja yksittäisten seurakuntalaisten suoraan kirkon lähetysjärjestöille ja Kirkon Ulkomaanavulle lähettämän tuen.

Tilasto ei sen sijaan sisällä tietoja esimerkiksi tietoja valtion kehitysyhteistyömäärärahoista tai seurakuntien suorista avustukset ulkomaisiin kohteisiin.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKielimuuri haastoi rippikoulupapin
Seuraava artikkeliUM: Fida on sitoutunut syrjimättömyyteen

Ei näytettäviä viestejä