Kirkon kulttuuripalkinnon saavat muusikko Jukka Leppilampi ja tapahtumatuottaja Jukka Ahokas

Kirkon vuoden 2023 kulttuuripalkinto annetaan muusikko Jukka Leppilammelle ja tapahtumatuottaja Jukka Ahokkaalle. Kirkkohallituksen täysistunto päätti palkinnosta 12.12. istunnossaan.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Jukka Leppilampi on toiminut aktiivisena artistina neljällä vuosikymmenellä. Hänen taiteellisessa toiminnassaan on ollut vahvana näkökulmana yhteisön rakentaminen ja aktiivinen kristillinen elämä.

Jukka Ahokas puolestaan on ansioitunut erityisesti Kirkko soikoon -festivaalien (1996–2016) ja Sacred Music -tapahtuman (2018–2022) tuottajana yhteistyössä seurakuntien kanssa. Sacred Music -tapahtuman erityisansiona voidaan pitää musiikin yhdistävän näkökulman korostamista uskontodialogisessa mielessä yli kulttuuri- ja uskontorajojen,

Kirkkohallitus myöntää vuosittain Kirkon kulttuuripalkinnon kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä esittävästä taiteellisesta toiminnasta ja kulttuuriteosta. Palkinnon kokonaissumma on 6000 euroa.

Arkkipiispa Tapio Luoma luovuttaa palkinnon 19.3.2024 järjestettävässä iltatilaisuudessa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliKäräjäoikeus: Jehovan todistajien etäkokouksessa esittämät opetukset karttamisesta sai julkaista
Seuraava artikkeliElefteria Apostolidou on Vuoden pappi 2023

Ei näytettäviä viestejä