Kirkolliskokousedustaja Tuulia Kuntsi lähtee Liverpoolin kannustamaan Käärijää

Kirkolliskokous kevät 10.5.2023. Jatkuva käyttöoikeus. Kuva: Pasi Leino

Jyväskyläläinen kirkolliskokousedustaja, apulaisrehtori Tuulia Kuntsi on pyytänyt keskiviikkoillasta alkaen vapautusta kirkolliskokouksen työskentelystä henkilökohtaisesta syystä. Syy on ystävien kanssa tehtävä matka Liverpooliin seuraamaan euroviisujen loppuhuipentumaa.

Pelkkä euroviisuinnostus tai Käärijän fanittaminen ei ole matkan syynä, vaan se on oikeasti henkilökohtaisempi. Nelihenkisen ystäväporukan joukkoon kuuluu äiti, jonka poika on Johannes Naukkarinen, Käärijän tuotantotiimiläinen ja yksi Cha Cha Cha -biisin tekijöistä.

– Alkuvuodesta kuulimme, että kyseinen biisi on mukana Uuden musiikin Kilpailussa. Jo silloin päätimme, että lähdemme yhdessä Liverpooliin, jos biisi voittaa Suomen karsinnat.

Kuntsin mukaan biisin juopumisesta kertovat sanoitukset ovat itse asiassa ironiaa, eivät humaltumisen ihannointia.

– Ainakaan vielä meillä ei ole lauantain loppukilpailuun paikkaa, mutta olemme saaneet huomisiltana kutsun Käärijän saunalle. Tosin emme ehkä aio saunoa, mutta käymme paikalla, Tuulia Kuntsi sanoo.

EILISILTANA HÄN oli järjestämässä kirkolliskokouksessa kisastudiota Euroviisujen ensimmäisiin välieriin. Osa kirkolliskokousedustajista jännitti yhdessä Käärijän sijoitusta.

– Oli kiva fiilis. Ensin jännitettiin ja sitten tuuletettiin yhdessä, Kuntsi sanoo.

Kuntsilla oli kisastudiossa päällään itseneulomansa kirkkaanvihreä bolero, joka lähtee mukaan myös Liverpooliin.

Hän tuntee myös Käärijän Laukaassa asuvan mummon.

– Olin häneen viimeksi eilen yhteydessä ja hän sanoi, että ”kaikki vermeet on hankittu” finaalia varten.

– Liverpoolissa aiomme tutustua myös muuhun kulttuuriin, muun muassa Beatles-museoon.

– On tärkeää, että myös kirkossa emme elä umpiossa, vaan aistimme kulttuurin eri muotoja.

EDELLISEEN LIITTYEN Kuntsi sanoo seuranneensa osin hämmentyneenä sosiaalisessa mediassa käytyä keskustelua. Se syntyi somessa julkaistusta kuvasta, jossa Helsingin tuomiokirkko oli kääritty Käärijän boleroon.

– Keskustelun sävy osaltaan osoitti, miten vaikeaa dialogi on uskontoon ja mielipiteisiin liittyvissä asioissa. Liikaa on toinen toisensa kumoon keilaamista, Kuntsi sanoo.

Kuntsi on kirkolliskokouksen lakivaliokunnan jäsen. Kuluneelta viikolta erityisesti mieleen on jäänyt kummeihin ja kirkkoon kuulumattomien avioliittoon liittyneet keskustelut.

Mari Teinilä

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Meillä on vastuu auttaa” – Suomen piispat vetoavat kehitysyhteistyön puolesta
Seuraava artikkeliKristityiksi kääntyneitä painostetaan – Edustaja-aloite toivoo kirkolta aktiivisempaa roolia maahanmuuttajien uskonnonvapauden puolustamisessa

Ei näytettäviä viestejä