Kirkoissa rukoiltu tänään Ukrainan puolesta

Eri puolilla Suomea jumalanpalveluksissa on muistettu tänään esirukouksissa Ukrainan tilannetta.

Asia on puhuttanut seurakuntalaisia ja herättänyt tunteita sosiaalisessa mediassa. Kansainvälisen työn hiippakuntasihteerit keskustelivat aiheesta kuluneella viikolla ja pohtivat kirkon näkökulmasta, mitä olisi luontevaa sanoa ja tehdä.

Hiippakuntasihteerit pyysivät seurakuntia osallistumaan yhteiseen rukoukseen Ukrainan puolesta tänään sunnuntaina 16.3.2014.

Kirkon yhteisessä tempauksessa ovat mukana kaikki hiippakunnat ja sitä tukee kirkkohallitus.

Ukrainaan liittyvä esimerkkirukous, joka on myös kirkon nettisivuilla, kuuluu näin:

Pyhä Jumala, rakas Taivaallinen Isä

Rukoilemme Ukrainan Krimin niemimaan asukkaiden puolesta. Uutisista luemme siellä olevien sotilaiden läsnäolosta, kasvavista jännitteistä ja syvenevästä epävarmuudesta. Sinä näet sydämemme ja tunnet meidät. Näet, että tilanne on herättänyt meissä huolta ja levottomuutta.

Herra, näet Ukrainassa asuvien huolen, kun he elävät levottomuuksien keskellä. Anna heidän kokea keskinäistä yhteyttä ja turvaa Sinussa. Muistuta, että Sinä olet kanssamme myös pelon ja hädän keskellä. Syvennä luottamus siihen, että Sinä kuljetat läpi vaikeiden aikojen.

Herra, varjele että kriisiin löydetään väkivallaton ja rauhanomainen ratkaisu. Pyydämme, että kutsut jokaista ihmistä ja kaikkia kriisin osapuolia rauhaan, rakkauteen ja anteeksiantoon. Sovinnon tie on tulevaisuuden tie.

Herra, lopuksi haluamme muistaa kaikkia kärsiviä joka puolella maailmaa. Vahvista meitä tahtosi toteuttajina. Pyydämme, anna meille sydän, joka sykkii oikeudenmukaisuudelle ja kädet, joilla edistää rauhaa. Annamme sinun haltuusi koko elämämme. Sinä olet meidän rauhamme, Sinä, maailman Vapahtaja.

(Kuva: Espoon Kauklahden kappelissa Espoon Marttojen 80-vuotisjuhlajumalanpalveluksessa rukoiltiin tänään niin Ukrainan kuin esimerkiksi Syyrian ja Afganistanin puolesta.)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliFransiskaanit korjaavat kirkon joukkorahoituksella
Seuraava artikkeli”Älä unohda sielunpelastusta!”

Ei näytettäviä viestejä