Kirkkojen maailmanneuvosto: Pikaiset toimet tarpeen nigerialaistyttöjen löytämiseksi

Kirkkojen maailmanneuvoston (KMN) pääsihteeri Olav Fykse Tveit on ilmaissut syvän huolensa Boko Haram -järjestön Nigeriassa tekemästä koulutyttöjen sieppauksesta. Järjestö sieppasi yli 250 tyttöä huhtikuun puolivälissä. Nigerian presidentille Goodluck Jonathanille osoittamassaan kirjeessä Tveit kannustaa pikaisiin ja rauhanomaisiin toimenpiteisiin opiskelijatyttöjen kotiin palauttamiseksi.

– Tämä traaginen tilanne on musertava sekä lähiyhteisölle että kaikille niille nigerialaisille, jotka rukoilevat ja tekevät työtä rauhan puolesta. Se koskettaa Kirkkojen maailmanneuvostoa, sillä monet tyttärensä menettäneistä kuuluvat nigerialaisiin jäsenkirkkoihimme, Tveit toteaa kirjeessään.

Hän lisää, että KMN:n huolta Nigerian kaapatuista opiskelijatytöistä lisää tyttöjen ja naisten maailmanlaajuisesti lisääntynyt seksuaalinen hyväksikäyttö.

Tveit lupasi KMN:n tuen Nigerian hallitukselle, jotta uskontojenväliset ja kansainväliset yhteisöt saadaan toimimaan tehokkaasti ja rauhanomaisesti sen puolesta, että opiskelijat voidaan palauttaa turvallisesti koteihinsa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRäsänen kehotti kirkolliskokousta puolustamaan avioliittoa
Seuraava artikkeliOulussa selvitetään yhä kuuden papin toimintaa lähetyshiippakunnassa

Ei näytettäviä viestejä