Kirkkoherra Antturi suomi mediaa ja Kirkon tiedotuskeskusta kovin sanoin

Suomalainen media ja siinä ohessa myös Kirkon tiedotuskeskus saivat harvinaisen kovasanaista kritiikkiä kirkolliskokouksessa Pitäjänmäen kirkkoherralta Arto Antturilta.

Hän totesi täysistunnossa pitämässään puheenvuorossa, että reformaation merkkivuoden puheenaiheeksi ”olemme jossain määrin itsestämme riippumatta tulleet nostaneeksi avioliittokysymyksen”. Puheenvuoro liittyi esitykseen kirkon keskusrahaston talousarviosta ja toiminta- ja taloussuunnitelmasta.

– Tämän tehokkaampaa mediakampanjaa tuskin voitaisiin suunnitella. Odotamme mielenkiinnolla, onko meillä vielä merkkivuoden jälkeenkin yksi kirkko vai olemmeko reformoituneet kahdeksi tai useammaksi, hän sanoi.

Suuri osa kansasta muodostaa käsityksensä kirkosta median välityksellä. Antturi arvioi, että tämän vuoden aikana Kirkon tiedotuskeskuksen viestintä on ”silmiinpistävällä tavalla epäonnistunut” kertomaan kirkon avioliittokäsityksestä tai sen perusteista. Sen sijaan on annettu tilaa keskustelulle ja mielipiteille.

– On nostettu esiin mielipiteitä, varsinkin niitä, jotka Kirkkohallituksen omien toimittajien mielestä ovat oikeita mielipiteitä. Hyvä on, annetaan jatkossakin tilaa keskustelulle. Olennainen kuitenkin puuttuu, jos tosiasioita ei kerrota.

Ongelmaksi tällaisessa tilanteessa muodostuu se, että iso osa luottamushenkilöistä ja papistosta ammentaa käsityksensä kirkon linjasta asiaan perehtymättömästä ja tendenssimäisestä mediasta. He eivät tällöin osaa vastata kysymyksiin siitä, millä tavalla kirkon kanta asiassa määräytyy, hän totesi.

Antturin johtopäätös on, että kirkkoa on viety kuin pässiä narusta.

– Esitän pyyntöni Kirkon tiedotuskeskukselle: Älkää antako tämän toistua ensi vuonna, hän päätti puheenvuoronsa.

Kirkolliskokous käsittelee avioliittoon liittyviä asioita, kuten keskustelumallia, piispainkokouksen selontekoa ja oikeudellista selvitystä loppuviikosta.

Kuva: Olli Seppälä. Arto Antturi on helsinkiläisen Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra.

Lue myös:

Arkkipiispa kirkolliskokoukselle: ”Tässä tilanteessa symboliset teot ovat tärkeitä”

Kirkolliskokous alkaa – Katri Korolainen ja Johannes Leppänen kertovat, mitä on luvassa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUusi kansalaisaloite eutanasiasta – ”Ihmisellä ei ole valtaa sanoa, mitä Jumala ajattelee”
Seuraava artikkeliAnalyysi: Ehtoollisyhteyteen keittiön kautta?

Ei näytettäviä viestejä