Kirkko selvittää viidentoista pappinsa yhteyttä Lähetyshiippakuntaan

Kotimaa24 uutisoi viime viikolla, että Oulun hiippakunnassa selvitellään kuuden papin toimimista Suomen evankelisluterilaisessa Lähetyshiippakunnassa. Yhden papin osalta tuomiokapituli totesi jo, että selvitys ei johda jatkotoimiin.

Pappien yhteyksiä Lähetyshiippakuntaan selvitetään myös muualla maassa. Kaikkiaan meneillään olevat selvitykset koskevat 15 pappia.

Suomen luterilaisen kirkon piispat ovat todenneet, että Lähetyshiippakunnalla ei ole kirkossa organisatorista asemaa. Piispojen mukaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappi ei voi kuulua Lähetyshiippakunnan papistoon.

Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin mukaan on mahdollista, että Lähetyshiippakunnassa toimivat Oulun hiippakunnan papit saattavat menettää pappisoikeutensa.

Vastaava selvittely on meneillään Turun arkkihiippakunnassa. Siellä asia koskee seitsemää pappia. Lakimiesasessori Matti Mäkisen mukaan prosessista voi seurata niin varoituksia kuin pappisviran menettämisiä. Jäljellä on vielä monia kuulemisia.

Helsingin hiippakunnassa on selvitelty yhden papin yhteyttä Lähetyshiippakuntaan, mutta asia ei johtanut toimenpiteisiin.

Mikkelissä asiaa ei ole käsitelty tuomiokapitulissa, mutta piispa Seppo Häkkisellä on meneillään keskustelut kahden papin kanssa. Muissa hiippakunnissa selvittelyjä ei ole käynnissä.

Tampereella pappisoikeutensa menetti aiemmin Risto Soramies, joka on Lähetyshiippakunnan piispaksi vihitty Suomen luterilaisen kirkon pappi.

Lue myös: Oulussa selvitetään yhä kuuden papin toimintaa lähetyshiippakunnassa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUrpilainen saarnaa Helsingin Tuomasmessussa
Seuraava artikkeliCanterburyn arkkipiispa: Homojen kiusaaminen epäkristillistä

Ei näytettäviä viestejä