Kipan yt-neuvottelut päätökseen – 15 työtehtävää lakkautetaan

Kirkon palvelukeskuksen (Kipa) yhteistomintaneuvottelut on saatu päätökseen. Yt-neuvottelujen myötä Kipa lakkauttaa yhteensä 15 työtehtävää syksyyn mennessä. Tarkoituksena on myös järjestellä toimintaa ja työntekijöiden tehtäviä uudelleen ja tarkastella määräaikaisuuksien jatkoja. Kipa saattaa myös tarjota uusia tehtäviä osalle irtisanomisuhan alle nyt joutuvista.

Yt-neuvottelut alkoivat huhtikuun alussa, ja niiden arvioitiin alun perin johtavan enintään 15 työntekijän irtisanomiseen. Kipassa työskentelee noin 130 työntekijää.

Vuonna 2012 perustettu Kipa tuottaa valtakunnallisesti kirjanpidon ja palkanlaskennan palveluja seurakunnille, seurakuntayhtymille, hiippakunnille ja kirkon keskusrahastolle. Yhteensä asiakkaita on noin 300. Palvelukeskuksen päätoimipiste on Oulussa, ja sillä on Porvoossa toimipiste ruotsinkielisille palveluille.

Kaikki seurakuntataloudet ovat olleet Kipan asiakkaita vuoden 2017 alusta lähtien. Kipassa ensimmäistä viittä vuotta luonnehditaan siirtymäajaksi. Yt-neuvotteluista annetun tiedotteen mukaan Kipa keskittyy uuden strategiansa mukaisesti nykyisten palvelun tuottamiseen tehokkaasti. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että Kipan talous pysyy talousarvion mukaisena ja alijäämäisiä tuloksia ei enää tule. Kipa tavoittelee vuositasolla noin 800 000 euron suuruisia kustannussäästöjä.

Kotimaa24 kertoi maaliskuussa, että kymmenen vuoden aikana Kipa tullut maksamaan kirkolle runsaat 36 miljoonaa euroa, josta alijäämän eli tappion osuus on noin 18 miljoonaa euroa.

Kuva: Jaani Föhr. Kirkon palvelukeskus Oulussa.

Lue myös:

Kirkon palvelukeskus aloittaa yt-neuvottelut – vähentämistarve enintään 15 työntekijää

Kirkon palvelukeskus tehnyt tappiota 18 miljoonaa euroa – ”Elämme vielä siirtymäkautta”

Kipan hinnoittelumalli arvioidaan uusiksi – seurakuntien tositemäärät vähentyneet

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliTuomiokapituli ratkoi erimielisyyden rukouksen paikasta – kirkkoneuvoston kielto pitää
Seuraava artikkeliRadiolegenda Hannu Taanilan virsi-illat valistavat ja naurattavat väkeä Helsingissä

Ei näytettäviä viestejä