Keravalla järjestetään pyhäinpäivänä halloween-suunnistus – ”Ei niiden tarvitse sulkea toisiaan pois

Keravalla halloweenia vietetään pyhäinpäivänä, kun Keravan kaupunki järjestää yhdessä Keravan urheilijoiden suunnistusjaoston kanssa halloween-teemaisen iltasuunnistuksen.

Koko perheen polkusuunnistustapahtuma alkaa Noidan kodasta, jossa tarjolla on rotan myrkkyä ja lepakon silmiä. Sieltä osallistujat siirtyvät karttojen ja taskulamppujen kanssa pimeään metsään.

Tapahtuman Facebook-sivulla kerrotaan, että halloween-suunnistus järjestetään pyhäinmiestenpäivän kunniaksi. Halloween eli All Hallows’ Eve viittaa kuitenkin pyhäinpäivän aattoon. Miksi Keravalla halloweenia vietetään vasta pyhäinpäivänä?

Tapahtuma haluttiin järjestää lauantaina siksi, että perheiden on silloin helppo osallistua, kertoo järjestelyissä mukana ollut johdon assistentti Nina Roisko Keravan kaupungilta. Lisäksi Roiskon mukaan pyhäinpäivänä perheille on tarjolla vähänlaisesti muuta kilpailevaa ohjelmaa.

Kauhutapahtumasta halloween-suunnistuksessa ei hänen mukaansa ole kysymys eikä metsässä vastaan tule hirviöitä.

– Rasteilla on tehtäviä, mutta mitään pelottavaa siellä ei ole tarkoitus tehdä. Jännittävyys syntyy siitä, kun synkkään metsään katsotaan taskulamppujen kanssa.

Pyhäinpäivään tapahtuman liittää Roiskon mielestä valo. Suunnistajat vievät lampuissa metsään valoa samaan tapaan kuin hautausmaille viedään kynttilöitä. Sekä halloween että pyhäinpäivä ovat sitä paitsi koko perheen juhlia, Roisko huomauttaa.

– Ei niiden tarvitse sulkea toisiaan pois.

Haastatteluhetkellä Facebook-tapahtuma on ehtinyt olla julkinen vasta parin tunnin ajan, eikä Roiskolle ole toistaiseksi tullut kielteistä palautetta.

– Toki ymmärrämme, että kaikki eivät tykkää kaikesta, ja mielellään kuulemme kehittämisideat, hän lupaa.

Ainakaan Keravan seurakunnassa halloween-suunnistuksesta ei olla kovin innostuneita. Kirkkoherra Ari Autio kuulee tapahtumasta ensi kertaa haastattelun yhteydessä. Hän kertoo, ettei ole ylipäätään halloweenin ystävä vietettiin juhlaa sitten pyhäinpäivänä tai jonain toisena päivänä.

– Henkilökohtaisesti olen murheellinen siitä, että ihmiset ovat niin innostuneita halloweenista, mutta olen joutunut nostamaan kädet pystyyn, Autio sanoo.

– Minä nonsoleeraan sen. En paheksu enkä riemastu.

Kuva: Beth Teutschmann / Unsplash

Lue myös:

Uutisessee: Kurpitsalyhtyjä hautausmaalle?

Mikkelin Halloween-suunnitelmat kuohuttavat – hautausmaakävely peruttiin

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSley siunasi entisen bingohallin kappelikseen Kokkolassa
Seuraava artikkeliKommentti: Paavin messu Malmössä oli sekoitus hartautta ja spektaakkelia

Ei näytettäviä viestejä