KD:n poliittinen sihteeri arvostelee Askolaa

Kristillisdemokraattien poliittisen sihteerin Markus Kalmin mielestä piispa Irja Askola kritisoi puoluetta epäasiallisesti.

Helsingin Sanomien lauantaina 15. maaliskuuta julkaisemassa Askolan haastattelussa piispa sanoi, ettei ota kantaa kristillisdemokraattien toimintaan, mutta harmitteli sitä, että monet kansalaiset yhdistävät puolueen kannanotot kirkkoon.

Kalmi vastasi Askolalle tänään 18. maaliskuuta julkaistussa Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa.

Kalmin mukaan Askola antoi haastattelussa ymmärtää, että kristillisdemokraatit olisivat pyrkineet omimaan itselleen kristinuskon aseman.

”Olen toiminut puolueessa lähes neljä vuotta enkä tänä aikana ole kuullut yhdenkään puolueen edustajan väittäneen, että puolue edustaa kirkkoa tai antaneen ymmärtää, että puolue olisi jollain tavoin kristinuskon äänitorvi”, Kalmi kirjoitti.

”On selvää, että puolue suhtautuu myönteisesti kristinuskoon. Silti on suorastaan absurdia väittää, että puolue yrittäisi monopolisoida uskonnon yhteiskunnallisessa keskustelussa.”

Kalmin mukaan Askolalla on oikeus mielipiteisiinsä, mutta hänen esittämänsä arvostelut ovat epäasiallisia.

”Asemansa vuoksi toivoisin hänen kuitenkin miettivän, voiko hän toistuvasti julkisuudessa arvostella epäasiallisesti yhtä puoluetta vai pitäisikö hänen pyrkiä edes jonkinlaiseen tasapuolisuuteen ulostuloissaan. Jos ei muuten niin ihan vaikka vain siksi, että puolueen jäsenistä ja kannattajista aika iso osa kuuluu Askolan edustamaan kirkkoon”, Kalmi päätti kirjoituksensa.

Lue myös: HS: Askola pitää Räsäsen roolia kirkkoministerinä ongelmallisena

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJerusalem oksensi Lähetysseuran TV7:n ohjelmassa
Seuraava artikkeliKirkkoherraraati: Työntekijöiltä vaaditaan tasapuolisuutta vaaliasioissa

Ei näytettäviä viestejä