HS: Askola pitää Räsäsen roolia kirkkoministerinä ongelmallisena

Piispa Irja Askola kommentoi Päivi Räsäsen (kd) asemaa kirkollisista asioista vastaavana sisäministerinä Helsingin Sanomien Studio Kulmapöydän haastattelussa.

Askola kertoi, että heillä on Räsäsen kanssa ratkaisevia mielipide-eroja, mutta totesi, että Räsäsellä on oikeus vakaumukseensa.

– Se mikä harmittaa on hänen roolinsa sisäministerinä, jonka vastuualueeseen kuuluu kirkolliset asiat”, Askola sanoi Kulmapöydän haastattelussa.

Askola muistutti, että kirkolliset asiat on annettu tällä hallituskaudella sisäministerin hoidettavaksi valtioneuvoston sisäisessä työnjaossa, eikä kirkolla ole ollut mitään tekemistä asian kanssa. Perinteisesti kirkollisia asioita on hoitanut opetus- ja kulttuuriministeri, joka tällä hetkellä on Paavo Arhinmäki (vas).

– Joskus joudun jollekin toimittajallekin selittämään, että ei se Päivi Räsänen ole meidän suosittelemamme tai meidän kirkon ääni, jonka me olisimme valinneet valtioneuvostosta, että tuo rouva hoitaa nyt näitä kirkon asioita siellä, Askola sanoi.

– Hän ei edusta kirkkoinstituution ääntä.

Askola ei kuitenkaan suostunut ottamaan kantaa siihen, pitäisikö kirkolliset asiat siirtää takaisin opetus- ja kulttuuriministeriöön.

– No enpä nyt ota tuohon kantaa, kun se on valtioneuvoston asia, Askola sanoo.

Katso koko haastattelu
hs.fi:stä
.

Edellinen artikkeliKirkkoherra kirjoitti avoimesti poikansa homoseksuaalisuudesta
Seuraava artikkeliKotimaa24:n blogisti teki Smoukahontas-tribuutin

Ei näytettäviä viestejä