Kauneimpien Joululaulujen keräystulos kasvoi viime vuodesta – suosituin joululaulu pysyi samana

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia järjestettiin myös viime vuonna runsaasti. Kuva: Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseuran vuosittainen Kauneimmat Joululaulut -kampanjan tulos kasvoi viime vuodesta, Suomen Lähetysseura kertoo tiedotteessaan.

Vuoden 2023 keräystulos oli 882 006 euroa, joka oli hieman parempi kuin edellisvuonna. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat järjestivät Kauneimmat Joululaulut -tapahtumia laajasti ympäri Suomen. Kaikkiaan tapahtumia oli tuhansia. Tiedotteen mukaan kansa lauloi kirkkojen ja ravintoloiden lisäksi jopa vesijumpassa uimahallissa.

Valtaosa Kauneimmat Joululaulut -kampanjan tuloksesta koostuu kolehdeista, joita kerätään seurakuntien järjestämissä yhteislaulutilaisuuksissa, mutta rahaa lahjoitetaan myös tapahtumien ulkopuolella esimerkiksi MobilePaylla.

Edellisten vuosien tapaan suomalaiset saivat kampanjan aikana äänestää parasta joululaulua. Äänestyksen voitti Carola Häggkvistin säveltämä ja Pia Perkiön suomeksi sanoittama Taivas sylissäni. Kappale äänestettiin voittoon ensimmäistä kertaa vuonna 2022, ja se on löytänyt pysyvästi tiensä suomalaisten sydämiin. 

Sijalle kaksi pää Vexi Salmen ja Kassu Halosen Sydämeeni joulun teen -kappale, ja kolmanneksi sijoittui Sakari Topeliuksen ja Otto Kotilaisen Varpunen jouluaamuna.

Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroilla heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa. Varoilla parannetaan muun muassa lasten ja äitien terveyttä, autetaan perheitä saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä sekä kehittämään toimeentulomahdollisuuksia. Lähetysseura tukee myös erityisesti vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien lasten koulutusta sekä lasten oikeuksien toteutumista. Vuoden 2023 kampanjan suojelija oli tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliKolumni: Ohjaako avustus­päätöksiä poliittinen paine? – Ei olisi ensimmäinen kerta
Seuraava artikkeliKirkollis­kokoukselle valittiin uusi pääsihteeri ja valitsija­paikat jaettiin ryhmien kesken

Ei näytettäviä viestejä