Kauhavan herättäjäjuhlat siirtyvät vuodella, Herättäjä-Yhdistys aloittaa toiset yt-neuvottelut

Herännäisyyden kesätapahtuma herättäjäjuhlat siirretään järjestettäväksi Kauhavalla vuotta suunniteltua myöhemmin. Asiasta päätti Herättäjä-Yhdistyksen hallitus kokouksessaan lauantaina 25.4. Samalla päätettiin alustavien neuvottelujen perusteella siirtää seuraavina vuorossa olevia Joensuun ja Seinäjoen herättäjäjuhlia vuodella eteenpäin.

Ratkaisut perustuvat aiemmin tällä viikolla ilmoitettuun valtioneuvoston linjaukseen, jonka mukaan yli 500 ihmisen yleisötapahtumien kielto jatkuu Suomessa ainakin heinäkuun loppuun asti. Muiden suurten herätysliiketapahtumien perumisesta ja verkkoon siirtämisestä on ilmoitettu jo aiemmin.

Kauhavan herättäjäjuhlat oli tarkoitus pitää 3.–5.7.2020. Juhlien uusi ajankohta on 2.–4.7.2021.

Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtajan Simo Juntusen mukaan vaihtoehtoina olivat myös Kauhavan juhlien peruminen kokonaan tai siirtäminen elokuulle.

Näihin vaihtoehtoihin ei kuitenkaan päädytty. Ensinnäkin yleisötapahtumien rajoitukset saattavat jatkua myös heinäkuun jälkeen. Toisaalta Kauhavalla on valmisteltu juhlia pitkään.

– Halusimme, että tämä työ ei valuisi hukkaan vaan pääsisimme viettämään herättäjäjuhlat myöhemmin, Juntunen sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

Herättäjäjuhlien Körttiradio toteutetaan 3.–5.7.2020 siitä huolimatta, että varsinaiset juhlat on siirretty. Netissä järjestettävillä ”etäherättäjäjuhlilla” toteutetaan seurat perinteisen ohjelman mukaisesti sekä monipuolista oheisohjelmaa.

Kauhavan herättäjäjuhlille kutsutut seurapuhujat pitävät puheensa Kauhavalla ensi vuonna.

Herättäjäjuhlien siirtyminen vuodella eteenpäin aiheuttaa Herättäjä-Yhdistykselle merkittäviä taloudellisia menetyksiä, tiedotteessa todetaan.

– Kun seurojen ja kirkkopyhien lisäksi herättäjäjuhlien järjestäminen estyy, jää kolehtituloja sekä myynti- ja järjestelytuloja saamatta useita satoja tuhansia euroja kevään ja kesän ajalta. Jouduimme valitettavasti päättämään välttämättömiin säästöihin tähtäävien yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamisesta, Juntunen sanoo tiedotteessa.

Kyseessä ovat jo toiset yt-neuvottelut, jotka Herättäjä-Yhdistyksessä käydään koronapandemian takia. Aiemmin yhdistys päätti työntekijöidensä lomauttamisesta porrastetusti kevään aikana.

Herättäjäjuhlille osallistuu vuosittain noin 20 000 ihmistä. Vuodesta 1893 järjestetty tapahtuma on aiemmin jouduttu perumaan kahdesti, jatkosodan aikana 1941 ja 1944.

Kuva: Olli Seppälä. Herättäjäjuhlat Nivalassa 2019.

Lue myös:

Uusia ilmoituksia kesäjuhlista: Sanan Suvipäivät ja Kansanlähetyspäivät siirtyvät verkkoon

Suviseurat järjestetään tänä kesänä vain radiossa ja netissä

Hengellisten kesäjuhlien järjestäjät ovat ilmoittaneet perumisista ja siirtämisistä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliAnalyysi: Nämä nimet pyörivät Turun piispapelissä – Kotimaa24 kysyi, ketkä ovat valmiita vaaliin
Seuraava artikkeliKolumni: Kirkon ei kannata taistella trendejä vastaan vaan löytää tähän aikaan sopiva identiteetti

Ei näytettäviä viestejä