Katso palkitut hankkeet ja laita hyvä kiertämään

Kirkkohallitus täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Laki kirkkohallituksesta tuli voimaan 27.4.1944. Kirkkohallituksen täysistunto piti juhlaistunnon 22.4.2014.

Tunnuspalkinto hanketta kohden on 5000 euroa.

Tuomiokapitulien esittämissä hankkeissa on esillä laajasti seurakuntatyön eri osa-alueet. Palkittavaksi esitetään erilaisia ja erikokoisia seurakuntia ja niiden hankkeita. Palkintoesityksessä niitä on arvioitu niiden luovuuden, tulevaisuuteen suuntautumisen ja monistettavuuden näkökulmista.

Palkitut hankkeet ovat seuraavat:

Turun arkkihiippakunta: Mietoisten kappeliseurakunta Mynämäen seurakunnassa. Hanke on kyläportaali, jonka rakentamisessa kappeliseurakunta on ollut aloitteellinen ja aktiivinen ja joka tarjoaa yhdessä paikassa tietoa sekä seurakunnan toiminnasta että alueen muista tapahtumista. Kyläportaali luo ja tukee ennakkoluulotonta yhteisöllisyyttä.

Tampereen hiippakunta: Nokian seurakunta. Hanke on seurakunnan viestintä, joka käyttää rohkeasti ja ennakkoluulottomasti mediaa sekä raikasta, huumorilla höystettyä kuvallista ilmaisua. Nokian seurakunnan viestintä on tuonut seurakunnalle ja kirkolle myös myönteistä valtakunnallista julkisuutta sekä toiminut esimerkkinä muille viestijöille.

Oulun hiippakunta: Haapajärven seurakunta. Hanke on seurakunnan jumalanpalveluselämän kehittäminen osana koko kirkon jumalanpalveluselämän kehittämishanketta. Sen myötä jumalanpalveluksien suunnitteluun ja toteutukseen osallistuvien seurakuntalaisten määrä on kasvanut ja yhteisöllisyys vahvistunut. Haapajärven seurakunta on toiminut jumalanpalveluselämän osalta esimerkkinä sekä omassa hiippakunnassaan että laajemmin kirkossa.

Mikkelin hiippakunta: Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta. Hanke on diakonisen perhetyön kehittämishanke, jossa seurakunta kehittää yhteistyössä Kirkkopalvelujen kanssa uusia malleja lapsiperheiden tukemiseen arjen avusta perhekummitoimintaan.

Porvoon hippakunta: Turun ruotsinkielinen seurakunta. Hanke on rippikoulutyön uudistaminen. Rippikoulun rakenne on muokattu siten, että se tukee nuorten seurakunnan jäsenyyttä ja erityisesti heidän osallistumistaan jumalanpalveluselämään myös messujen toteuttajina.

Kuopion hiippakunta: Konneveden seurakunta. Hanke on seurakunnan ruokapäivät ja viikoittaiset aamiaiset, jotka vastaavat ruoka-avun tarpeeseen, tukevat alueen yhteisöllisyyttä ja tarjoavat mielekästä toimintaa vapaaehtoisille.

Lapuan hiippakunta: Toivakan seurakunta. Palkinto annetaan seurakunnan toimintatavalle, jolle on ominaista se, että pienillä taloudellisilla resursseilla on kehitetty aktiivisesti seurakunnan toimintaa. Vaikeassa taloustilanteessa seurakunta toimii laajasti, iloisesti ja elämänmyönteisesti.

Helsingin hiippakunta: Kallion seurakunta. Hanke on lauantaibrunssi Alppilan kirkolla, joka tukee paikallista yhteisöllisyyttä ja uusien ihmisten mukaantuloa seurakunnan toimintaan, tarjoaa mahdollisuuden mielekkääseen vapaaehtoistyöhön erilaisille ihmisille ja kerää tukea kehitysyhteistyöhön.

Espoon hiippakunta: Keravan seurakunta. Palkittu toiminta on monikulttuurinen ja -uskontoinen äiti-lapsi –leirihanke, joka vahvistaa heikoimmassa asemassa olevan maahanmuuttajien kotoutumista, tukee myönteistä monikulttuurisuutta ja luo uutta toimintamallia diakoniatyöhön.

Edellinen artikkeliSeurakuntarakenteen uudistus etenee kirkolliskokoukseen
Seuraava artikkeliPyhän Henrikin risti Eino Murtorinteelle

Ei näytettäviä viestejä