Kapituleissa meneillään viisi selvitystä sateenkaaripareja vihkineistä tai siunanneista papeista

Neljän hiippakunnan tuomiokapitulissa on meneillään viisi selvitystä niiden tietoon tulleista papeista, jotka ovat vihkineet tai siunanneet samaa sukupuolta olevan parin.

Kotimaa24:n keräämien tietojen mukaan Lapuan hiippakunnan kapitulissa on pyydetty selvitys kahdelta papilta. Toinen heistä on julkisuudessa asian vuoksi ollut seinäjokelainen Henna Salo. Hänen selvityksensä käsitellään kapitulissa 20.9. Toisen papin tapaus tuli kapitulin tietoon, koska pappi kertoi asiasta kirkkoherralle.

Oulun tuomiokapituli on pyytänyt selvityksen yhdeltä sateenkaariparin vihkineeltä papilta. Asia tuli kapitulin tietoon väestökirjanpidon kautta.

Espoon kapitulissa on tulossa käsittelyyn tapaus, jossa pappi on itse ilmoittanut piispalle siunanneensa samaa sukupuolta olevan parin.

Helsingin kapitulissa tulee käsittelyyn yhden papin toimittama vihkiminen. Lisäksi kapituli selvittää Kallion kirkossa ollutta sateenkaariparin siunaamista. Tilaisuudessa oli läsnä piispa Irja Askola.

Helsingin kapituli teki tänään päätöksen Kai Sadinmaan sateenkaarivihkimisestä tehdystä kantelusta. Sadinmaa sai vakavan moitteen ja kehotuksen pysyä pappislupauksessa.

Kirjoitusta muutettu klo 22.59: pappi oli ilmoittanut Espoon piispalle siunanneensa samaa sukupuolta olevan parin, ei vihkineensä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kapituli teki päätöksensä – Sadinmaalle vakava moite ja kehotus pysyä pappislupauksessa

Eila Helander: Kirkolliskokouksen on pakko tehdä päätös vihkimisestä

Piispa Askola paikalla – avioliiton siunaamisen yksityiskohdista kapituliin selvityspyyntö

Lapuan tuomiokapituli selvittää samaa sukupuolta olevan parin kirkollista vihkimistä

”Toivon voivani vihkiä” – Papit pohtivat, mitä vastata häitään suunnitteleville

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTuomiokapituli teki päätöksensä – Sadinmaalle vakava moite ja kehotus pysyä pappislupauksessa
Seuraava artikkeliKurussa vapaaehtoiset kantavat koko seurakuntaa – ”Annan heille vapaat kädet”

Ei näytettäviä viestejä