Kantola: Vuosi lisännyt osapuolten ymmärrystä Lähetysseuran tilanteesta

Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlia vietetään kuukauden kuluttua Vaasassa. Viimevuotisten Lähetysjuhlien kuuma puheenaihe oli se, että Lähetysseura oli rekrytoinut ulkomaantyöhön rekisteröidyn miesparin.

Suomen Lähetysseuran kotimaantyön johtaja Satu Kantola arvelee, että asia nousee esiin myös tämänvuotisilla juhlilla.

– Tänä vuonna eri osapuolilla lienee paljon suurempi ymmärrys tilanteesta. Olemme Lähetysseuran puolesta valmistautuneet keskustelemaan avoimesti ja toinen toistamme kuunnellen, Kantola sanoo.

Lähetysjuhlien välillä Lähetysseuran ja seurakuntakentän luottamusta rakennetaan Kantolan mukaan arjen työssä, muun muassa seuran työntekijöiden seurakuntavierailuilla.

– Niistä saatu palaute seurakunnilta on tänä talvena ollut hämmästyttävän positiivista. Asteikolla 1–5 se on keskimäärin kohonnut arvosanaan 4,7, Kantola iloitsee.

Kantola odottaa, että Vaasassa 6.–8. kesäkuuta järjestettävät Lähetysjuhlat ovat jälleen näyttävä kattaus Lähetysseuran työstä. Hänen mukaansa tällä kertaa liikutaan erityisesti diakonian ja lähetyksen raja-alueilla.

– Toivon juhlien ohjelman avaavan juhlavieraiden silmiä huomaamaan esimerkiksi sen, miten Jeesus suhtautui vammaisiin ihmisiin.

Lue tänään 8.5. ilmestyvästä Kotimaasta, miten Satu Kantola, Lähetysseuran vs. toiminnanjohtaja Rolf Steffansson ja Lähetysseuran hallituksen puheenjohtajan Matti Repo kommentoivat viime vuoden tapahtumia Lähetysseurassa.

Tutustu Vaasan lähetysjuhlien ohjelmaan täällä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKesäjuhlien talkoolaiset ovat sitoutunutta väkeä
Seuraava artikkeliSeurakunta on kouluille mieluisa yhteistyökumppani

Ei näytettäviä viestejä