Kansanlähetyksen lehti varoittaa pääkirjoituksessaan harhautuneista paimenista ja hämäyksestä

Uusi tie -lehden tuore pääkirjoitus ottaa poikkeuksellisen rajusti kantaa kirkkoa jakavaan avioliittokysymykseen. Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen julkaiseman Uuden tien päätoimittaja Leif Nummela kirjoittaa 21.9. ilmestyneessä lehdessä, että kirkon ja sen herätysliikkeiden tulevaisuus ei ole kirkon johtajien vaan kirkkokansan ja herätysliikeväen käsissä.

Avioliittokysymys nostaa Nummelan mukaan esiin kysymyksen siitä, ketä kristikansa seuraa.

”Raamattu ei ainoastaan opeta, että paimenet ovat vastuussa opetuksestaan ja toiminnastaan. Raamatun useiden opetusten mukaan myös seurakuntalaiset ovat vastuussa siitä, etteivät he seuraa väärää opetusta ja esimerkkiä”, Nummela kirjoittaa.

Nummela toteaa, että jo ainakin viisikymmentä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappia on vihkinyt ja siunannut samaa sukupuolta olevia pareja. Kotimaa24:n tietojen mukaan vihkimisiä ja siunaamisia on tiedossa viitisenkymmentä. Jotkut papit ovat toimittaneet useampia kuin yhden tilaisuuden.

”Tällaisessa tilanteessa Raamattuun uskovien seurakuntalaisten vastuu on lakata seuraamasta näiden harhautuneiden paimenten opetusta ja toimintaa. Asia on selkeä: jos ihminen haluaa mennä tiettyyn suuntaan, hän ei voi hypätä kuljettajan kyytiin, joka ilmoittaa ajavansa ja myös lähtee ajamaan päinvastaiseen suuntaan”, Nummela kirjoittaa.

”Puheet siitä, että homoavioliittojen kannattajien raamatuntulkinta on yhtä hyvin perusteltu kuin vastustajienkin, ovat hämäystä. Raamattu on tässä kysymyksessä hyvin selkeä”, hän jatkaa.

Nummelan mukaan ”hämäystä” on myös puhe siitä, ettei kysymys olisi Raamatussa keskeinen. Se, että kristittyjen keskuudessa voisi olla yhtä aikaa voimassa kaksi päinvastaista opetusta avioliitosta, on puolestaan Nummelan mukaan ”täyttä harhautusta”.

”On absurdia uhata, että ne, jotka eivät suostu mukautumaan Raamatusta luopumiseen, hajottavat kirkon. Kirkon hajottavat ne, jotka luopuvat Raamatusta.”

Nummelan mielestä jokaisen on nyt oikea aika kysyä itseltään, millaiseen kristilliseen toimintaan haluaa antaa aikansa, rahansa ja panoksensa.

”Jakautuminen totuuden tähden on paljon parempi vaihtoehto kuin yhtenäisyys luopumuksessa. Meidän jokaisen toiminta arvioidaan, ei ainoastaan tässä ajassa, vaan myös iankaikkisuudessa.”

Kuva: Olli Seppälä. Uusi tie -lehden pääkirjoitus 21.9.

Lue myös:

Sateenkaariparien kirkollisia vihkimisiä ja siunaamisia jo viitisenkymmentä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKommentti: Luottamus Laajasaloon koetuksella – hankala lähtö piispuuteen
Seuraava artikkeliHallintovirkamiesten päivät: Luottamuksen palauttaminen on työlästä, jos viestintä epäonnistuu

Ei näytettäviä viestejä