Kansanedustaja vaatii erosovittelun kirjaamista sosiaalilakiin

PaloniemiAilaAila Paloniemi vaatii valmisteilla olevaan sosiaalihuoltolakiin kirjausta perhekriisien ennaltaehkäisevästä työstä. Selvitysten mukaan erotilanteessa toisesta vanhemmasta vieraantuminen vahingoittaa vakavasti lapsen kehitystä.

Paloniemi (kesk.) puhui keskiviikkona eduskuntatalon edessä Suomessa tänä vuonna ensi kertaa vietetyn Vieraannuttamispäivän tapahtumassa. Hän muistutti, että avio- tai avoliiton päättymisestä huolimatta vanhemmuus jatkuu.

– Perhesuhteiden neuvottelu ja sopiminen on välttämätöntä. Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain tarkoituksena on turvata lapsen kehitys ja hyvinvointi. Tapaamisoikeuden tarkoituksena on turvata lapselle oikeus pitää yhteyttä siihen vanhempaan, jonka luona lapsi ei asu.

Paloniemen mukaan Suomessa vallitseva melko voimakas kulttuurinen tendenssi ohjaa kuvittelemaan, että isät olisivat vähemmän kiinnostuneita lapsista ja huonompia kasvattamaan heitä.

– Nämä rakenteelliset ennakkoluulot pitää purkaa. Ei ole mitään tutkimuksellista näyttöä sille, että lapsen olisi parempi kasvaa ja kehittyä äidin kanssa. Erotilanteessa isät tarvitsevatkin tukea ja rohkaisua oman merkityksensä arvostamiseen ja vanhemmuutensa säilyttämiseen.

Edellinen artikkeliNäin kirkko kommentoi sijoituksia ydinaseteollisuuteen
Seuraava artikkeliEivät kilpailleet keskenään – seurakunnat palkittiin

Ei näytettäviä viestejä