Kallion seurakunta tarjoaa tilojaan samaa sukupuolta olevien hääjuhliin

Helsingin Kallion seurakunta tarjoaa tilojaan maksutta myös samaa sukupuolta olevien vihittyjen parien hääjuhliin. Kallion seurakuntaneuvosto päätti asiasta yksimielisesti tiistaina.

Samassa yhteydessä linjattiin myös sitä, miten avioliittolain muutos näkyy seurakunnan muissa käytännöissä.

Samaa sukupuolta olevien vihittyjen parien puolesta rukoillaan seurakunnan messujen esirukouksessa niin pyydettäessä. Kaikkien parien avioliiton esteiden tutkinta toteutetaan samalla tavalla. Seurakuntaneuvoston päätöksen mukaan Kallion seurakunnan papit osallistuvat vihittyjen parien hääjuhliin Helsingin piispan toiveen ja ohjeen mukaisesti ”iloiten vapain sydämin”.

Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola
kirjoitti avioliittolain muutoksen vaikutuksista kirkkoon viime perjantaina julkaistussa hiippakunnan kiertokirjeessä. Hän kirjoitti, että pappi voi halutessaan osallistua maistraatissa solmitun avioliiton hääiloon siten, että juhlassa välittyy kirkon hyväksyntä ja Jumalan siunaus. Vastaavaa viestiä hän on välittänyt jo aiemmin muun muassa Helsingin hiippakunnan papiston synodaalikokouksessa ja kirkolliskokouksen syysistunnossa.

Askola viittasi kiertokirjeessä myös käytännön toimintatapoihin. Piispa muistutti muun muassa, että kirkon käytöstä päättää kirkkoherra yhdessä seurakuntaneuvoston kanssa.

– Kokonaisuudessaan Kallion seurakunnan viesti on, että haluamme olla mukana ihmisten elämässä kaikissa tilanteissa. Pidän erittäin hienona, että päätös on yksimielinen, kirkon järjestyksen mukainen ja halu kirkon ykseyden vaalimiseen on ollut suurta, vaikka seurakuntaneuvostossa on eri näkemyksiä samaa sukupuolta olevien kirkollisesta vihkimisestä, kirkkoherra Teemu Laajasalo sanoo seurakunnan tiedotteessa.

Kokouksessa merkittiin tiedoksi Kallion seurakuntaneuvoston enemmistön tekemä aloite, jossa kannustetaan kirkon ylimpiä päättäviä elimiä päivittämään kirkkokäsikirja ja muut kirkolliset ohjeistukset vastaamaan uutta lainsäädäntöä. Aloitteessa toivotaan, että kirkon papit voisivat vihkiä avioliittoon kaikki, jotka voidaan vihkiä avioliittolain muututtua 1. maaliskuuta.

Tilojen avaamisesta samaa sukupuolta olevien hääjuhliin ovat aiemmin kertoneet ainakin helsinkiläinen Paavalin seurakunta ja Tampereen tuomiokirkkoseurakunta.

Kuva: Olli Seppälä. Kallion kirkko.

Lue myös:

Askola kommentoi avioliittolain muutosta hiippakunnan kiertokirjeessä – esillä kirkkojen käyttö

Tampereen tuomiokirkkoseurakunta ilmaisi myönteisen kannan sateenkaarivihkimisiin

Paavalin seurakuntaneuvosto vetoaa kirkolliskokoukseen ja piispoihin samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä

Kirkkoherra varasi kirkon avioliittolain voimaantulopäiväksi

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAaron Moore: ”Autamme pakolaislapsia nauramaan taas”
Seuraava artikkeliKuinka koira saa siunauksen – katso video lemmikkien ekumeenisesta joulusiunauksesta

Ei näytettäviä viestejä