Kaksi kirkon virastoa hehkui väreissä Helsingissä

Kaksi Helsingissä sijaitsevaa kirkon virastotaloa hehkui tiistaina ja keskiviikkona tavallista kirkkaammissa väreissä. Kirkon talo Helsingin Etelärannassa ja Helsingin seurakuntayhtymän Seurakuntien talo Kolmannella linjalla saivat ikkunoihinsa koristuksen värikkäistä silkkipapereista.

Idea lähti liikkeelle Helsingin Vallilassa sijaitsevasta kerrostalosta, jossa asukkaat teippasivat marraskuun alussa ikkunoihinsa silkkipapereita. Tempauksesta uutisoivat monet tiedotusvälineet. Sosiaalisessa mediassa talo tunnetaan nimellä Värivalotalo.

Helsingin seurakuntayhtymässä ja Kirkkohallituksessa alettiin pohtia, että värikkäät paperit sopisivat myös virastojen ikkunoihin. Tällä viikolla idea muuttui käytännöksi.

Kirkon talossa tempauksesta vastasi Kirkon tiedotuskeskuksen kampanjapäällikkö Hanna Piira.

– Sen verran leikkimieltä pitää olla. Kun kiinteistöltä ja työhuoneiden omistajilta oli saatu luvat, teippasin papereita pari tuntia ikkunoihin.

Käytössä olivat kierrätyksenä kirkon virastoihin saadut Värivalotalon silkkipaperit.

Tiistaina iltapäivällä Kirkon talossa sattui palohälytys, joka ajoi koko henkilökunnan ulos. Hälytys oli onneksi aiheeton mutta sai aikaan sen, että kaikki talon työntekijät päätyivät kadulle ihastelemaan työpaikkansa ikkunoita.

– Iloa tämä on tuonut, Piira toteaa.

Kuva: Aarne Ormio. Kirkon talo Helsingin Etelärannassa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSaksalaiskirkko lopettaa juutalaislähetyksen – näin asiaa kommentoi Lähetysseuran Rissanen
Seuraava artikkeliLevyarvio ja haastattelu: Gospel Covertajien villit versiot lisävihkon virsistä

Ei näytettäviä viestejä