Kai Korven intohimona podcastit – ”Digityöllä seurakunta tavoittaa huoneissaan viihtyviä nuoria”

Satakunnassa sijaitsevan Nakkilan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Kai Korpi puhui viime viikolla Jyväskylässä järjestetyillä Kirkon kasvatuksen päivillä podcastaamisesta nuorisotyössä.

Mikä on podcast?

– Se on itse tehty radio-ohjelma, joka on ladattu nettiin. Nakkilassa olemme tehneet podcasteja vuodesta 2015. Kokoonnumme juttelemaan nauhurille kerran viikossa.

Miten ohjelmat syntyvät?

– Kysyn nuorilta, mitä heillä on ollut viikon aikana mielessä. Juttelemme jostain esille nousseesta aiheesta 20–25 minuuttia. Olemme saaneet podcastien tekemiseen oman huoneen. Mukana on yhdeksän nuoren joukko, 3–4 on mukana joka kerta, mutta kuka tahansa voi osallistua. Nakkilan nuoren seurakunnan ohjelmat julkaistaan YouTubessa.

Millaisista aiheista keskustelette?

– Olemme puhuneet muun muassa sosiaalisesta mediasta, kiusaamisesta ja peleistä. Moni osallistuja on kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Emme tavoittele suuria kuuntelijamääriä. Tarkoitus on tavata ja jutella viikoittain nuorille tärkeistä asioista.

– Osa ei uskalla osallistua sen takia, että juttelu on julkista. Toisaalta patistin pitkään mukaan yhtä nuorta, jonka mielestä hänellä ei ollut sanottavaa. Kun hän ylitti kynnyksen, hänestä kasvoi eräänlainen ohjelmiemme puheenjohtaja.

Mitä haluat sanoa kollegoillesi?

– Jos on itse kiinnostunut podcasteista, tätä kannattaa ilman muuta kokeilla nuorten kanssa. Ohjelmien teko on suhteellisen helppoa eikä vaadi kalliita välineitä. Nuorille podcastit antavat mahdollisuuden tuoda ajatuksiaan julki.

Millainen on työnäkysi?

– Olen ollut Nakkilassa töissä seitsemän vuotta. Nuorisotyössä tarvitaan sekä kasvokkain kohtaamista nuortenilloissa että digitaalista työtä. Minulle jälkimmäinen on luontevaa. Podcastien lisäksi seurakuntamme nuoret striimaavat digipelaamistaan. Näin tavoitetaan nuoria, jotka viettävät aikaa omassa huoneessaan.

Kuva: Jussi Partanen

Lue myös muut Kotimaan jutut Kasvatuksen päiviltä:

Pekka Haavisto Kirkon kasvatuksen päivillä: Nuoret kehittävät uskomattomia puolustusmekanismeja selvitäkseen

”Luulemme tietävämme, ketkä kastavat lapsensa” – Kaste puhutti Kirkon kasvatuksen päivillä

Kirkko osallistuu rasismin torjumiseen ammattikoulutuksessa – ”Pikavoittoja ei ole saatavilla”

Betlehemin rauhantuli saapui Kirkon kasvatuksen päiville – ”Tämä olkoon toivon liekki”

Edellinen artikkeliPiispa Laajasalo: Pyydän anteeksi kaikilta, on itsetutkiskelun ja muutoksen aika
Seuraava artikkeliHelsingin tuomiorovastiksi yhdeksän hakijaa – joukossa yksi nainen ja kahdeksan miestä, katso nimet

Ei näytettäviä viestejä