Jeesus tulee – ”Kukahan hurmahenki tuonkin on teipannut”

Jeesus_tulee_edited-1Jari Jolkkonen ja dogmatiikan professori Miikka Ruokanen vastaavat.

– Yhtäältä ajattelen: Kukahan hurmahenki tuonkin on tuohon teipannut. Toisaalta ajattelen: Näinhän se on, tässä ilmaistaan rohkeasti uskomme keskeinen totuus. Kaikki me kaipaamme Sinua, Herra Jeesus. Tule mahdollisimman pian! Tee minut mahdolliseksi ottamaan Sinut vastaan!, Miikka Ruokanen sanoo.

– Evankeliumin julistaminen on kaikkien kirkkojen ja kristittyjen ydintehtäviä. Emme voi delegoida vapaille suunnille sitä mikä kuuluu meillekin. Toisaalta ei kannata omaksua ongelmallisia menetelmiä. Kyselen, vahvistavatko uhkaavat käännytyslehtiset tai maailmanloppua maalailevat puhelintolppajulisteet uskon syntymistä vai vieraantumista. Nuoruuden suosikkiyhtyeeni Hassisen Kone teki julisteista pilkkalaulun. Ehkä se kertoo, että metodi ei toimi, vaikka asia onkin hyvä, toteaa Jari Jolkkonen.

Kotimaa24 kysyi piispaehdokkailta myös, kuinka tärkeää on kirkossa käyminen.

– Kristityt ovat alusta alkaen viikon ensimmäisenä päivänä kokoontuneet yhteen kuulemaan Jumalan sanaa, viettämään pyhää ehtoollista ja rukoilemaan. Tähän klassiseen perinteeseen on hyvä yhtyä. Yhteys armonvälineisiin ja toinen toisiimme antaa meille toivoa tälle elämän matkalle. Rohkaisen erityisesti niitä, jotka ovat uskossaan arkoja ja epävarmoja, mahdollisimman usein tulemaan pyhälle ehtoolliselle, Miikka Ruokanen vastaa.

– Jumalanpalvelus on hengellisen elämän sydän sekä kristitylle että kirkolle. Hyvä jumalanpalvelus ei tarvitse kommervenkkejä. Yksinkertainen liturgia ja konstailematon saarna koskettavat usein vahvemmin kuin erikoisuuksien tavoittelu. Ja jumalanpalvelukseen tullaan käymään, ei asumaan. Kirkkokahvien jälkeen liturgia jatkuu arjen jumalanpalveluksena, diakoniana. Mietin jatkuvasti, miten osaisimme ne yhdistää, Jari Jolkkonen pohtii.

Kuopion piispanvaalin toinen kierros käydään 20.2.

Lue myös: Chopin kohottaa Ruokasen ylijärjellisiin sfääreihin – Jolkkonen soittaa Bachia

Edellinen artikkeliKirkolliskokousvaaleissa kirkkopuolueiden ituja?
Seuraava artikkeliViittomakieliteko 2012 -palkinto kirkon viittomakielen kääntäjille

Ei näytettäviä viestejä