”Jäseniään menettävä kirkko voisi ottaa oppia myös muotimaailmasta”

Vaatesuunnittelija Antti Asplundin malliston tunnusmerkki on ristikoru. Suomen muotikentällä pohjattoman luovana ja räväkkänä suunnittelijana tunnetun Asplundin mielestä jäsenkadosta kärsivä kirkko saattaisi hyötyä muotimaailman opeista.

– Muodista se voisi omaksua muutoksen voiman, rohkeuden olla ajan tasalla ihmisten keskellä, Asplund toteaa Espoon seurakuntien Esse-lehden haastattelussa.

Vaatesuunnittelija painottaa kuitenkin myös perinteiden tärkeyttä.

– Kirkko on hieno kulttuurin vaalija. Hienovaraisuus näissä asioissa ja viitteissä on aina paikallaan. Symbolien ja vaatetuksen merkityksiä on syytä tutkia ennen kuin alkaa lainata niistä elementtejä.

Asplund otti kreikkalaisen ristin omakseen sen monitulkintaisuuden vuoksi. Hänelle ristin kantajat ovat tietyllä tapaa vahvoja ja valmiita kyseenalaistamaan asioita. Ensimmäisen kerran ristiriipus esiintyi vuonna 2006 Funeral Dresses, eli hautajaismekot-mallistossa.

– Risti on tatuoitu minuun ikuisesti ja se tulee kulkemaan mukanani tavalla tai toisella hautaan saakka. Tulevissa Antti Asplund -kokoelmissa risti tulee näyttäytymään uudella tavalla, suunnittelija sanoo.

Lue Antti Asplundin haastattelu kokonaisuudessaan Esse-lehden verkkoversiosta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliYhä useampi seniori soittaa Aamukorvaan
Seuraava artikkeliKirkon hätänumero palvellut 50 vuotta

Ei näytettäviä viestejä