Järvenpäähän suunnitellaan kristillistä asuinaluetta – hankkeen edustaja kertoo Jumalalta saamastaan näystä

Järvenpäähän aiotaan rakentaa yhteiskristillinen, yhteisöllinen asuinalue. Aluetta suunnitellaan Keski-Uudenmaan kristillisen koulun ja päiväkodin läheisyyteen.

Suunnitteilla on kaikkiaan kolme asuinkorttelia, joista ensimmäiseen on tulossa 51 asuntoa. Osa asunnoista on määrä rakentaa luhtitaloihin ja osa kaksikerroksiseen rivitaloon. Alue sijaitsee noin kilometrin päässä Järvenpään ydinkeskustasta Tuusulanjärven läheisyydessä. Ensimmäisen asuinkorttelin on määrä valmistua kesällä 2020.

Hankkeen taustalla on paikallinen Kristillinen vanhusten asumisyhdistys Laiho ry. Yhdistyksessä toimii eri kristillisiin seurakuntiin kuuluvia ihmisiä, joiden sydämellä on erityisesti kristittyjen ikäihmisten tukeminen, kertoo yhdistyksen jäsen Hanna-Leena Forsman. Hän työskentelee myös Keski-Uudenmaan kristillisen koulun vararehtorina ja opettajana.

– Kun koulu ja päiväkoti aikanaan perustettiin, monilla oli mielessä myös kristillinen vanhainkoti. Itse tulin mukaan hankkeeseen vuonna 2010, kun Jumala antoi minulle näyn kristillisestä vanhusten asuinyhteisöstä, Forsman sanoo.

Yhteisiä tiloja esirukousta varten

Vuosien kuluessa idea on laajentunut ajatukseksi eri sukupolvia yhdistävästä kristillisestä asuinalueesta. Forsmanin mukaan asunnot soveltuvat sekä tukea tarvitsevien vanhusten että eri-ikäisten ihmisten ja perheiden kodeiksi. Alueen rakennuttamisesta ja asuntojen myynnistä vastaa Master Kodit Oy.

Forsmanin mukaan erityisesti vuokra-asuntojen kysyntä on ollut vilkasta.

– Ensimmäisen vaiheen kaikki 17 vuokra-asuntoa on jo varattu, ja myös jonoa on muodostunut.

Omistusasunnoistakin on Forsmanin mukaan tehty sitovia varauksia.

Forsman sanoo, että alueelle on myöhemmin tavoitteena saada myös hoivapalveluita, kuten vanhusten perhehoitoa. Yksi perhe voisi ottaa asukkaaksi ja hoivattavaksi neljästä kahdeksaan vanhusta.

Laiho ry:n verkkosivuilla kerrotaan, että alueen tulevia asukkaita yhdistää kristillisyys, joka tukee luontevasti yhteisöllisyyttä, naapuriapua ja toinen toisista välittämistä. Forsmanin mukaan tulevia asukkaita yhdistäviä asioita ovat erityisesti Raamattuun pohjautuva yhteinen kristillinen usko, lähimmäisenrakkaus ja rukous. Asukkaiden esirukoustoimintaa mahdollistetaan yhteistilojen avulla.

Forsman sanoo, että asuinyhteisössä on tarkoitus keskittyä siihen, mikä kristinuskossa yhdistää eikä kiistellä siitä, mikä erottaa.

– Kristillisessä koulussammekin tämä periaate on toiminut hienosti. Yhteinen kristillinen pohja antaa ihmisten välille vahvan tunteen sielunsisaruudesta ja -veljeydestä.

Kuva: Hanna-Leena Forsman. Kristillinen asuinalue nousee tälle tontille. Taustalla näkyy Keski-Uudenmaan kristillinen koulu.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Kulttuuriyhteistyön boikotointi ei muuta tilannetta Israelissa
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Millä kassalla miehet ovat? – Katso myös ratkaisu kahden naisen arvoitukseen

Ei näytettäviä viestejä