Jari Rankinen aloittaa Suomen Teologisessa Instituutissa

Suomen Teologisen Instituutin (STI) vs. pääsihteerinä aloittaa teologian maisteri, pastori Jari Rankinen. Hän toimii STI:ssä maaliskuun alusta ensi vuoden elokuun loppuun. Suomen Teologisen Instituutin hallitus päätti asiasta viime torstaina.

STI:n pääsihteerinä elokuusta 2013 lähtien työskennellyt teologian tohtori, pastori Ville Auvinen
siirtyy Sleyn vs. lähetysjohtajaksi.

Jari Rankinen, 51, on toiminut aiemmin muun muassa seurakuntapastorina ja kappalaisena Kemijärven, Keminmaan ja Vammalan seurakunnissa. Vammalan kappalaisen virasta Rankinen erosi vuonna 2008. Ero liittyi siihen, ettei Rankinen halunnut tehdä yhteistyötä naispappien kanssa.

Sittemmin Rankinen on työskennellyt Sleyn Satakunnan piirivastaavana ja läntisen alueen aluejohtajana. Hän on vastannut pitkään Karkun evankelisella opistolla kokoontuvasta messuyhteisöstä. Lisäksi hän on työskennellyt sotilaspastorina kriisinhallintajoukoissa Afganistanissa.

Viime vuodesta lähtien Rankinen on toiminut maahanmuuttajakoulutuksen linjavastaavana Karkun evankelisessa opistossa.

Suomen Teologinen Instituutti on teologista opetus- ja tutkimustyötä harjoittava laitos. Kotisivuillaan se kertoo tukevansa erityisesti teologian opiskelijoita heidän opinnoissaan ja hengellisessä elämässään sekä pitävänsä esillä Raamatulle uskollista teologiaa.

Jari Rankinen opiskeli teologiaa 30 vuotta sitten, kun STI perustettiin ja seurasi lähietäisyydeltä instituutin alkuvaiheita.

– Opiskeluaikana kävin STI:ssä aktiivisesti. Myöhemmin olen ollut STI:n jäsen. Olen saanut olla STI:ssä myös opettamassa, Rankinen kertoo Kotimaa24:lle.

Suomen Teologinen Instituutti on koonnut tänä talvena kirkon konservatiivisia järjestöjä keskustelemaan avioliittolain muutoksesta. Kotimaa24
kertoi viime viikolla järjestöjen tapaamisesta Helsingissä.

– On hyvä asia, jos STI voi olla keskusteluun ja teologiseen työskentelyyn kokoava foorumi, Rankinen kommentoi tulevan työnantajansa roolia.

Kuva: Jarmo Rankinen

Lue myös:

Järjestöt neuvottelivat avioliitosta – ”Tämä tuo konservatiiveja entistä lähemmäs toisiaan”

Ville Auvinen Sleyn vs. lähetysjohtajaksi

Rankinen: Selkeys vetää evankeliseen liikkeeseen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliFeministinen puolue rekisteröityi – mitä ryhmä ajattelee uskonnosta?
Seuraava artikkeliRauhan Tervehdys: Sakkoihin tuomittu Sebastian Tynkkynen saa jatkaa seurakuntaneuvostossa

Ei näytettäviä viestejä