Jalovaaran iltoja ei enää Tampereen tuomiokirkkoon

Espoon seurakuntalehti
Esse
kertoi tällä viikolla naisesta, jonka jalkavamma oli pahentunut hänen käveltyään ilman sauvoja Pirkko Jalovaaran rukousillassa. Kyseinen ilta järjestettiin Espoonlahden kirkossa vuosi sitten.

Uutisen julkaisemisen jälkeen Espoonlahden seurakunta ilmoitti, ettei Jalovaaraa kutsuta ensi viikolla järjestettävään rukousiltaan toisin kuin oli suunniteltu.

Nyt myös Tampereella on päätetty, ettei Jalovaara ole tervetullut pitämään rukousiltaa seurakunnan tiloissa.

– Meillä Tampereella ei näin vakavaa palautetta ole rukousilloista tullut, Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Olli Hallikainen sanoo Essen juttuun viitaten.

– Päätin kuitenkin, että toistaiseksi emme järjestä rukousiltoja. Emme ota tällaista riskiä, että vaikeassa ja heikossa elämäntilanteessa olevat ihmiset altistettaisiin tällaisille pettymyksille ja jopa väärälle hengelliselle vallankäytölle.

Viimeksi Jalovaara piti rukousillan Tampereen tuomiokirkossa helmikuussa. Silloin seurakunnassa linjattiin, ettei Rukousystävät ry saa kerätä tilaisuudessa kolehtia.

Rukousystävien rahankeräyslupa meni umpeen viime marraskuussa, eikä Poliisihallitus ole toistaiseksi myöntänyt yhdistykselle uutta lupaa. Kirkkolain seurakunnalle takaama kolehdinkeräyslupa olisi kuitenkin mahdollistanut rahankeruun.

– En halunnut, että seurakunnan kolehdinkeräyslupaa käytettäisiin kiertotienä rahankeruuseen Rukousystäville. Ilmoitin asiasta Jalovaaralle ja Rukousystäville ja ehdotin, että kolehti kerättäisiin juuri alkaneelle Yhteisvastuukeräykselle. Järjestäjät katsoivat, että ei kerätä ollenkaan ja niin ei sitten kerätty, Hallikainen kertoo.

Hän sanoo, että tapahtumien myötä rukoileminen ei seurakunnassa lopu.

– Meillä on joka sunnuntai messuissa ”rukousaamu”. Meille jätetään paljon esirukouspyyntöjä, ja sairaiden ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien puolesta rukoileminen on osa kirkon elämää. Se kuuluu olennaisena osana juuri messuun. Myös Tuomasmessuissa esirukouksella on keskeinen sija.

Lue myös: Pirkko Jalovaaraa ei kutsuta Espoonlahteen

Kirkkoherra Essessä: Jalovaaran tilaisuuden tapahtumat olivat hengellistä väkivaltaa

IL: Poliisi selvittää Rukousystävät ry:n rahankeräystä

Kuva: Tampereen seurakunnat

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAhti Hirvonen SK:ssa: Jos kirkko ei uudistu, pitää perustaa uusi kirkko
Seuraava artikkeliKirkon Nuorisopäivillä Kirkko 2020 -seminaari ja messu Särkänniemessä

Ei näytettäviä viestejä