Jaakko Heinimäki on Kirkko ja kaupungin uusi päätoimittaja

Uuden Kirkko ja kaupunki -median päätoimittajaksi on valittu tietokirjailija, kolumnisti, pastori Jaakko Heinimäki, 51. Helsingin, Espoon ja Vantaan kirkkovaltuustojen nimittämä johtokunta valitsi päätoimittajan kokouksessaan maanantai-iltana.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien lehdet Helsingin Kirkko ja kaupunki, Espoon Esse ja Vantaan Lauri sekä niiden yhteinen verkkomedia Valomerkki yhdistyvät vuodenvaihteessa. Uuden median nimeksi tulee Kirkko ja kaupunki, ja sen levikki on noin 350 000. Samalla myös Valomerkki-verkkomedia muuttuu Kirkko ja kaupungiksi.

Jaakko Heinimäki on koulutukseltaan teologian maisteri ja työnohjaaja. Helsingin seurakuntien tiedotteessa todetaan, että Heinimäki tunnetaan sekä monien lehtien kolumnistina että kansantajuisista kristillistä uskoa ja teologiaa käsittelevistä kirjoistaan. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa tiedottajana, toimittajana ja piispan erityisavustajana.

Heinimäelle myönnettiin vuonna 2010 Luterilaisen kulttuurin säätiön tunnustuspalkinto ja vuonna 2011 Kirkon tiedonvälityspalkinto.

”Jaakko Heinimäki on tunnettu kirkollinen vaikuttaja. Hänellä on erityinen kyky soveltaa ja tulkita kristinuskoa tämän ajan kielelle. Hänen vahvuuksiaan ovat monipuolinen uskonnon, teologian ja eettisten kysymysten tietämys sekä laaja kirkollinen, yhteiskunnallinen ja kulttuurinen verkostoituminen. Tulevan Kirkko ja kaupunki -median päätoimittajana Heinimäellä on kaikki edellytykset nousta tärkeäksi kirkon ääneksi”, valintaa perustelee tiedotteessa Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kaisa Raittila, joka toimi myös valinnan tehneen johtokunnan puheenjohtajana.

Päätoimittajan valinneeseen johtokuntaan kuuluivat Helsingistä Kaisa Raittila, Pekka Salomaa, Teemu Laajasalo, Eeva Vallisaari ja Hanna Mithiku, Espoosta Jouni Mykkänen, Heikki Saraste ja Kirsi Rostamo sekä Vantaalta Thorleif Johansson, Leena Kaseva ja Markku Jääskeläinen.

Tehtävää haki 27 henkilöä.

Kuva: Matti Karppinen

Lue myös:

Kirkko ja kaupungin päätoimittajaksi 27 hakijaa

Käppänät älkööt vaivautuko – Kirkko ja kaupunki hakee päätoimittajaa

Edellinen artikkeli200-vuotias kirkko ei saanut kirjaa vaan musiikkinäytelmän
Seuraava artikkeliAurinkorannikon seurakuntakodille 20 000 euron avustus

Ei näytettäviä viestejä