Intiassa protestoidaan dalitien puolesta

Intian suuret kristilliset kirkot osallistuvat maanantaina aloitettuun nälkälakkoon kristittyjen dalitien syrjintää vastaan. Neljäpäiväiseksi suunnitellun kampanjalla perätään hallitukselta kristityille daliteille perustuslaillista suunniteltua kastiasema.

Katolinen arkkipiispa Vincent Consessao, yhdessä neljän muun piispan ja useiden kristillisten johtajien kanssa käynnisti maanantaina kampanjan tilaisuudessa jossa sadat ihmiset lauloivat hengellisiä lauluja ja huusivat iskulauseita eri kielillä. Myöhemmin puolen tusinaa muuta piispaa on liittynyt tukemaan mielenilmausta.

Kampanja huipentuu torstaina, kun yli kymmenen tuhannen kristityn, mukana useita piispoja ja kirkon virkamiehiä eri puolilta Intiaa, on tarkoitus kokoontua mielenosoitukseen New Delhiin parlamenttirakennuksen ulkopuolelle.

Dalitit, ”poljetut”, viittaa Intian yhteiskunnassa ”koskemattomina” kohdeltuihin jotka tekevät halpa-arvoisia töitä ja elävät maaseudulla, eroteltuna ylempikastisista.

Vuonna 1950 hallitus antoi hindudaliteille suunnitellun kastiaseman, joka oikeutti heidät ilmaiseen koulutukseen ja valtion työtehtäviin, pyrkimyksenä heidän sosiaalisen asemansa parantaminen. Suunniteltu kastiasema laajennettiin koskemaan sikhidaliteja vuonna 1956 ja buddhalaisia daliteja vuonna 1990, mutta on evätty kristityiltä daliteilta, joita on Intian 27 miljoonasta kristitystä kaksi kolmasosaa.

Lue myös: Piispa: Valtion syrjintä pakottaa dalitit jättämään kirkon

Edellinen artikkeliEuroopan helluntailaisilla ensimmäinen lähetyskonferenssi
Seuraava artikkeliTutkija: Pedofiliakohu saattaa pienentää luottamusta kirkkoon

Ei näytettäviä viestejä