Iina Kuustonen: Kirkon pitää päästä pönötyksestä eroon

Näyttelijä Iina Kuustonen on mukana syksyn seurakuntavaalien kampanjassa. Kuustonen sanoo, että kirkko tarvitsee ihmisiä, jotka yrittävät vaikuttaa tekemällä kirkosta paremman paikan.

Vaaliuurnille itsekin suuntaava näyttelijä kannustaa erityisesti nuoria äänestämään. Kirkko kaipaa hänen mukaansa muutosta ja uudistumista.

– Esimerkiksi homokeskustelu on osoittanut, kuinka kipeästi kirkko tarvitsee uutta sukupolvea. Kirkon on oltava suvaitsevainen ja tasa-arvoinen. Kuva kirkosta tuntuu olevan aika yksiääninen, mikä ei vastaa todellisuutta. Kirkko koostuu seurakuntalaisista eli kaikista ihmisistä, jotka kuuluvat kirkkoon, Kuustonen sanoo.

Kirkko on ollut Iina Kuustosen elämässä läsnä lapsuudesta lähtien. Kirkkoon kuuluminen merkitsee hänelle ennen kaikkea yhteisöä, joka tarjoaa turvaa ja paikan, johon voi mennä ongelmiensa kanssa.

– Ehkä tärkein asia kirkossa on armon korostaminen – sen sanoman tärkeys ja se, miten se näkyy. Minua koskettaa kirkon tekemä diakoniatyö. Sen takia maksan kirkollisveroni tyytyväisenä.

Kuustosen mielestä kirkon tehtävä on olla suunnannäyttäjä ja edelläkävijä ihmisoikeuskysymyksissä ja köyhien ja vähemmistöjen puolestapuhujana. Pönötyksen ja rakenteiden kumartamisen hän haluaisi kirkosta pois.

– Oma työni on käytännönläheistä, konkreettista tekemistä. Näyttelijän työssä puhutaan vähän ja tehdään paljon. Tekemällä saa oikeasti asioita aikaan. Samaa suosittelisin kirkolle.

Kuva: Kirkon kuvapankki

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVäittelijä: ID:n ja evoluutioteorian kannattajat demonisoivat toisensa suotta
Seuraava artikkeliPiispa Brunne eroaa puolisostaan

Ei näytettäviä viestejä