Hurja väite kansalaisaktivistilta: Jopa 70 prosenttia raskauksista keskeytetään Venäjällä

Jopa 70 prosenttia raskauksista keskeytetään Venäjällä abortein. Näin kertoo venäläinen kansalaisaktivisti Natalia Moskvitina uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Raskaudenkeskeytyksiä on Moskvitinan mukaan niin paljon, että tilastollisesti ”maan aborttiklinikoilla tapetaan sikiö joka kolmas sekunti”.

Moskvitina on itse Interfaxin haastattelun mukaan neljän terveen lapsen äiti. Kolmen raskauden kohdalla lääkärit epäilivät kuitenkin kehitysvammaisuutta ja suosittelivat hänelle aborttia.

– Kolmasti lääkärit olivat väärässä, ja joka kerta yritin todistaa heille, että vaikka lapseni olisikin sairas, haluan olla lapsieni äiti, Moskvitina kertoo.

Moskvitinan mukaan raskaana olevat naiset kohtaavat Venäjällä abortin ”kauhean haasteen”. Abortti on laillista, se on jopa liiketoimintaa ja sen kerrotaan kuuluvan ”vapauden periaatteisiin”.

– Naisille ei kerrota, että normaalia on taistella lapsen puolesta, Moskvitina sanoo.

Saman Interfaxin uutisen mukaan myös avioliittoinstituutiolla menee Venäjällä huonosti. Kolme neljäsosaa avioliitoista päättyy eroon neljän vuoden sisällä yhteiselämän alkamisesta.

Entisen Neuvostoliiton alueella aborttiluvut maailman huippua

Minkä tahansa lähteen mukaan entisen Neuvostoliiton alueen maiden aborttiluvut ovat edelleen usein maailman huippua, mutta Interfaxin siteeraaman kansalaisjärjestön kaltaisten lähteiden antamat aborttiluvut ovat usein virallisia tilastoja suurempia. Viime vuosien aikana Venäjällä on abortoitu vuosittain noin miljoona sikiötä.

Neuvostoliiton aikana aborttiluvut olivat salaisia.

Venäjän väkiluku oli viime vuoden lopussa 146 miljoonaa. Venäläisissä lähteissä väkilukuun lasketaan myös Ukrainalta vuonna 2014 valloitetun Krimin yli kaksimiljoonainen väestö.

Venäjän väkiluku on 1990- ja 2000-luvulla pienentynyt maastamuuton, vähäisen syntyvyyden ja lisääntyneen kuolleisuuden vuoksi.

Neuvostoliiton hajotessa vuonna 1991 Venäjän väkiluku oli vajaat 149 miljoonaa. Sen jälkeen väkiluku alkoi vähentyä. Vuosittainen vähentyminen oli enimmillään noin 700 000 ihmistä.

Väkiluvun lasku pysähtyi vuonna 2009. Sen jälkeen väestö on hitaasti kasvanut.

Venäjän syntyvyysluvut ovat samankaltaiset kuin läntisissä teollisuusmaissa, mutta työikäisen väestön kuolleisuus on huomattavasti länsimaita suurempaa.

Interfax-religionin uutinen on täällä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTurussa perustetaan sururyhmä lemmikkinsä menettäneille
Seuraava artikkeliSynodaalikokous: Ensi viikolla yhdeksässä kaupungissa vilisee pappeja

Ei näytettäviä viestejä