Huipputuottaja ohjasi jumalanpalveluksen

Suomen Euroviisut, Tangomarkkinat ja Itsenäisyyspäivän konsertin Tampere-talossa ohjannut Timo Suomi on ohjannut Pispalan kirkon jumalanpalveluksen. 

– Siihen nähden, miten arvokas sisältö jumalanpalveluksella on, tuntui että siitä voisi saada vieläkin enemmän irti. Halusin katsoa, olisiko minulla aiheeseen jotain annettavaa, tuottaja-ohjaaja Suomi perustelee haluaan vastata myöntävästi pyyntöön ohjata messu.

Suomi kävi tutustumassa Pispalan kirkon Varikkomessuun ensimmäisen kerran viime syksynä. Perinteistä jumalanpalvelusta rennommalla otteella toteutettu messu viehätti Suomea mutta jotkut asiat myös ihmetyttivät.

– Varikkomessun fiilis on hyvä, messussa käy paljon nuoria kivoja tyyppejä ja periaatteessa asiat ovat kunnossa. Messun draamankaaren kehittämisessä ja eri osioiden sitomisessa oli kuitenkin parannettavaa. Halusin myös vähentää vetäjien määrää ja kasvattaa illan juontajan roolia.

Vaikka Suomi on niittänyt mainetta suurilla estradeilla ja tottunut näyttävien tapahtumien ohjaamiseen, tällä kertaa ei kannata odottaa showta.

– Lähtökohta on ollut se, että kaiken täytyy tuntua luonnolliselta. Jumalalanpalvelus ei ole show, jossa valot vievät huomion sisällöltä vaan sisältö on kaiken ydin. Euroviisuissa taas sisältö on karnevaalia ja siksi tunne on haettava enemmän efekteistä.

Resepti on ollut asioiden yksinkertaistaminen, Suomi paljastaa.

– Tärkein tehtäväni on ollut kysyä miksi ja saada seurakuntalaiset ja työntekijät itse oivaltamaan, miten asioita voisi tehdä nykyistä paremmin.

Uudistettu Varikkomessu pidetään sunnuntaina 9.3. kello 16 Pispalan kirkolla.

Edellinen artikkeliPohjois-Korea pidätti toisen lähetystyöntekijän
Seuraava artikkeliKorealainen megaseurakunta on ”hengellistä tehometsätaloutta”

Ei näytettäviä viestejä