HS: Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalta vietiin muistoesineitä ja kaadettiin kiviä

Vantaan Pyhän Laurin kirkon ympärillä sijaitsevalta Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalta on viety ja heitelty muistoesineitä sekä kaadettu sekä siirrelty hautakiviä. Vantaan seurakuntayhtymän hautaustoimen päällikkö Minna Aho kertoo Helsingin Sanomissa, että hautakiviä kaadettiin viime ja toissa viikon aikana yhteensä yksitoista.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Minna Aho kuvaili myöhemmin Ilta-Sanomissa, että Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa on pääosin rauhallinen.

–  Aiemmin on tullut pieni määrä ilmoituksia omaisilta siitä, että kukkia on viety. Se on kuitenkin vähän siihen verrattuna, että hautausmaalla on 15 000 hautaa ja paljon kävijöitä, Aho sanoo Ilta-Sanomissa.

Aho toteaa, että hautausmaalle pääsee helposti tekemään ilkivaltaa, sillä sisäänkäyntejä on useita. Kameravalvontaa on tapauksen takia tehostettu. Ilkivallasta on myös tehty rikosilmoitus poliisille.

Tänä kesänä ilkivaltaa on tehty myös muilla hautausmailla Etelä-Suomessa. Porvoon Näsinmäen ja Hangon hautausmailta sekä Järvenpään alueen hautausmailta on viety hautakiviin kiinnitettyjä metallisia koristeveistoksia.

Kuva: Antero Harju, Juha Ryhänen / Kirkon kuvapankki. Helsingin pitäjän kirkon hautausmaata. Taustalla Vantaan Pyhän Laurin kirkko.

Lue myös:

Hautakoristeita varastettu nyt myös Järvenpäästä ja Hangosta – Oudot tapaukset alkoivat Porvoosta

HS: Outo varkausaalto piinaa hautausmaata Porvoossa

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliLöysitkö nämä symbolit omiin viesteihisi? – Emojien joukossa on uskonnollista kuvastoa
Seuraava artikkeliRaamattuopiston Hengellisten syventymispäivien juhlapaikka vaihtuu vuosikymmenten jälkeen

Ei näytettäviä viestejä