Hiljaisuuden Ystävien uudeksi toiminnanjohtajaksi arkkipiispan erityisavustaja Mika Pajunen

Hiljaisuuden Ystävät ry on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen teologian tohtori Mika Pajusen. Arkkipiispa Kari Mäkisen erityisavustajana työskentelevä Pajunen aloittaa uudessa tehtävässään syyskuussa.

Pajunen kertoo Kotimaa24:lle, että yhdistys on hänelle tuttu ”vain tietyn etäisyyden päästä”.

– En ole aiemmin itse kuulunut yhdistykseen, vaikka olen saanut monien muiden tavoin nauttia sen työn hedelmistä, Pajunen kertoo sähköpostitse Namibian Windhoekista, missä hän osallistuu Luterilaisen maailmanliiton yleiskokoukseen.

Pajunen sanoo, että kristillisen spiritualiteetin kysymykset ovat olleet hänelle tärkeitä ja rakkaita opiskeluajoista lähtien etenkin ekumeenisen liikkeen ja jumalanpalveluselämän kautta. Toiminnanjohtajaksi hän haki, kun hänen puolisonsa huomasi paikan olevan auki ja rohkaisi hakemaan sitä.

– Tutustuin sitten paremmin yhdistykseen ja ihastuin sen toimintaan ja arvoihin, jotka jaan täysin. Niihin kuuluvat usko Kolmiyhteisen Jumalan läsnäoloon, vieraanvaraisuus, luotettavuus ja ystävyys luomakunnan kanssa. Uskon, että tätä maailma ja kirkko tarvitsevat nyt, ja haluan olla mukana näitä tukemassa ja toteuttamassa.  

Pajunen sanoo, että Hiljaisuuden Ystävien toiminnanjohtajana hän haluaa jatkaa edeltäjiensä hyvää työtä. Pajunen haluaa antaa tilaa sekä aiemmalle toiminnalle että uusille toimintamuodoille.

– Vaikka toiminnanjohtaja on yhdistyksen ainoa palkattu työntekijä, kyse on kuitenkin sekä jäsentensä yhdistyksestä että laajemmasta liikkeestä, joka koettaa vastata oman aikansa haasteisiin kirkon rukousperinteen pohjalta.

Kuva: Pasi Leino

Lue myös:

Hiljaisuuden liike on vastakulttuuria kiireiselle ajalle

Arkkipiispan avustaja: Olen sekä luterilainen että anglikaani

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSeurakunnan kerholaisten roskapihdit viuhuivat iloisesti Haagassa
Seuraava artikkeliMunib Younan Windhoekissa: Brexit on viesti itsekeskeisyyden kierteen vahvistumisesta maailmassa

Ei näytettäviä viestejä