Herättäjä-Yhdistys aloittaa yt-neuvottelut koronaepidemian takia

Herättäjä-Yhdistyksen hallitus on päättänyt aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka tähtäävät lähes koko henkilöstön lomauttamiseen porrastetusti huhti-toukokuun aikana. Lomautuksilla pyritään vähintään 45 000 euron säästöihin, Herättäjä-Yhdistys kertoo tiedotteessaan.

Luterilaisen kirkon herätysliikkeisiin lukeutuvan herännäisyyden palvelujärjestö Herättäjä-Yhdistys toimii lähes täysin kolehtitulojen ja lahjoitusten varassa.

– Kun seurat, kirkkopyhät ja muut tapahtumat on peruttu koronaepidemian takia, meiltä jää optimistisestikin arvioiden saamatta kolehtituloja vähintään 110 000 euron edestä, yhdistyksen toiminnanjohtajan sijainen Kalle Hiltunen sanoo tiedotteessa.

Yhdistyksessä on noin 20 työntekijää, joista osa on osa-aikaisia. Lomautusten on suunniteltu olevan kolmen viikon mittaisia.

Hiltusen mukaan tulonmenetyksiä ei pystytä lomauttamisellakaan täysin korvaamaan. Hän toteaakin, että yhdistys etsii uusia tulonlähteitä.

Koska lomautukset toteutetaan porrastetusti, Herättäjä-Yhdistyksen toiminta ei pysähdy.

– Lehtemme ilmestyvät, verkkokauppa toimii, seuratoiminta pyörii verkossa, ja myös herättäjäjuhlia ja kesän rippileirejä suunnitellaan toiveikkaina, Hiltunen sanoo.

Kauhavalle 3.–5.7.2020 valmisteltavien herättäjäjuhlien osalta tilannetta seurataan tarkasti. Kotimaa24 kertoi hengellisten kesäjuhlien epävarmoista näkymistä tiistaina. Jutun voi lukea täältä.

– Seuraamme tilannetta ja tietysti hartaasti toivomme, että juhlat voitaisiin pitää suunnitellusti tai edes muutamalla viikolla siirtäen, Hiltunen toteaa tiedotteessa.

Hän lisää, että juhlien peruminen pahentaisi yhdistyksen taloudellista kriisiä huomattavasti.

Kuva: Olli Seppälä. Kolehdinkeruuta Nivalan Herättäjäjuhlilla 2019.

Lue myös:

Vuodesta 1859 järjestetyt Lähetysjuhlat peruttiin jo, Suviseurat ja Herättäjäjuhlat seuraavat tilannetta

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliArkkipiispa Tapio Luoma: ”On hyvä huomata, miten paljon me tarvitsemme toisiamme”
Seuraava artikkeli”Kirkon työntekijät osin” – Miten hallituksen listausta kriittisistä aloista pitäisi tulkita kirkossa?

Ei näytettäviä viestejä