Hengellisten kesäjuhlien järjestäjät ovat ilmoittaneet perumisista ja siirtämisistä

Koronavirusepidemia vaikuttaa tulevan kesän hengellisiin kesäjuhliin. Useiden tapahtumien järjestäjät ovat jo kertoneet, että kesäjuhlat perutaan tai siirretään.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) Evankeliumijuhla siirtyy vuodella koronaepidemian vuoksi. Tapahtuma oli tarkoitus pitää Turun Messukeskuksessa 26.–28.6. yhteistyössä Turun Mikaelinseurakunnan kanssa. Sley kertoo nyt sivuillaan, että paikka ja yhteistyökumppani pysyvät samana, mutta Evankeliumijuhlaa vietetään seuraavan kerran 2.–4.7.2021.

Sley kuitenkin lupaa, että alkuperäisenä juhlaviikonloppuna vietetään Evankeliumijuhlaa, jota voi seurata radion ja verkon välityksellä.

Evankeliumijuhla kokoaa vuosittain noin 10 000 kävijää.

Myös Suomen Vapaakirkko on perunut Toivon Festivaali -kesäjuhlaviikkonsa 23.–28.6. Tapahtuma toteutetaan soveltuvin osin verkossa. Festivaali oli tarkoitus pitää Tampereella, ja sinne odotettiin 10 000 kävijää.

Helluntaiherätyksen Iso Kirja -opisto sen sijaan siirtää herätysliikkeen Juhannuskonferenssin elokuuhun viikolle 32. Juhlat pidetään, jos olosuhteet ja viranomaisten antamat ohjeet sen sallivat. Juhannuskonferenssissa on vuosittain noin 20 000 kävijää.

Suomen Lähetysseura ilmoitti jo aiemmin, että Lähetysjuhlat perutaan ensimmäistä kertaa niiden historian aikana. Juhlat oli tarkoitus pitää Lahdessa 22.–24.5.

Kuva: Freija Özcan. Evankeliumijuhla 2018 Kalajoella.

Katso myös:

Vuodesta 1859 järjestetyt Lähetysjuhlat peruttiin jo, Suviseurat ja Herättäjäjuhlat seuraavat tilannetta

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliRuotsin kirkko vähentää toimintaansa, hiippakunnissa eri käytäntöjä
Seuraava artikkeliMiten striimaus muuttaa saarnaa? – Liitä epidemia-ajan saarnasi osaksi Digipostillaa

Ei näytettäviä viestejä