Hengellisillä kesäjuhlilla puhutaan Kristuksesta ja nähdyksi tulemisesta

Kotimaa24 listasi tämän kesän hengelliset kesäjuhlat aikatauluineen ja esittelee juhlateemat. Jutusta löydät linkit juhlasivuille.

Suuremmista hengellisistä kesäjuhlista käyntiin pyörähtävät ensin Valtakunnalliset lähetysjuhlat Vaasassa 6.-8.6. Juhlien teemana on Veden äärelle. Juhlien pääsihteeri Maaria Perälä toteaa tervetulotoivotuksessaan, että Vaasassa meren tuoksu, raikkaus, kimmellys ja voima ovat oleellinen osa kaupungin elämää. Lähetysjuhlilla ollaan kuitenkin armon meren äärellä. ”Sitä merta katsellessa saamme ajatella, että Jumala on meidän sydäntämme suurempi.” Lähetysjuhlien järjestelyistä vastaavat Suomen Lähetysseura ja Vaasan evankelisluterilaiset seurakunnat.

Sanan Suvipäivät kutsuvat ihmisiä 13.–15.6. Klaukkalaan teemalla Näe minut. Suvipäivien nettisivuilla todetaan valitusta teemasta näin: ”Jokainen ihminen on arvokas ja ansaitsee tulla nähdyksi. Jumala näkee meidät kokonaisina ihmisinä ja hänen armonsa kutsuu meidät näkyviksi.” Päivien järjestelyistä vastaavat Kansan Raamattuseura ja Nurmijärven seurakunta.

Oulussa järjestetään Medialähetyspäivät 14.–15.6. Päivien teema on Lähetä vahva viesti. Medialähetyspäivien julisteessa teemaa avataan seuraavasti: ”Lähi-Idässä kuohuu. Ihmiset etsivät totuutta. Medialähetys vaikuttaa.” Järjestelyistä vastaavat Medialähetys Sanansaattajat sekä Oulun evankelisluterilaiset seurakunnat.

Samana viikonloppuna 13.–15.6. järjestetään Keravalla Lähetyksen kesäpäivät, joiden teemana on Tuon taivaallista. Järjestäjinä ovat Lähetysyhdistys Kylväjä ja Keravan seurakunta

Suviseurat kokoavat vanhoillislestadiolaiset Pyhäjoelle 27.6.–30.6. Suviseurojen tämän vuoden tunnuslauseeksi on valittu jouluevankeliumista tuttu enkelin viesti: ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” (Luuk. 2: 10). Juhlien nettisivuilla perustellaan tunnuslausetta näin: ”Suviseuroihin lähdetään arjen keskeltä kuten paimenet, jotka enkelin viestin kuultuaan kiiruhtivat Jeesus-lapsen luokse. Uskovaisille viesti tuo turvallisuutta: olemme saaneet kokea sydämissämme suuren ilon Jumalan valtakunnan evankeliumin uskomisessa.” Suviseurat järjestää Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys.

Samaan aikaan Suviseurojen kanssa kokoonnutaan Lahdessa Valtakunnalliseen Evankeliumijuhlaan. Juhlien teema on Voittajan puolella. Se kertoo järjestäjien mukaan siitä, että ”elämämme tappioidenkin keskellä Jumala armahtaa meidät syntiset Jeesuksen ristinkuoleman tähden ja saamme turvautua hänen voittoonsa.” Juhlajärjestelyistä vastaavat Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja Lahden seurakuntayhtymä.

Herättäjäjuhlat järjestetään tänä vuonna Lapualla 4.-6.7 Juhlien tunnus Tule, Kristus, huomiseenkin on peräisin uusimmasta Siionin virsien kokoelmasta, virrestä 297. ”Kun herättäjäjuhlilla veisataan virttä monet kerrat, tunnuksen rukous avautuu syvällisyydessään,” sanoo rovasti Esko Hautala. Tunnus on hänen ehdottamansa. Juhlien järjestelyistä vastaavat Herättäjä-yhdistys ja Lapuan tuomiokirkkoseurakunta.

Samaan aikaan Herättäjäjuhlien kanssa Jyväskylässä kokoonnutaan Kansanlähetyspäiville. Niiden teemaksi on valittu Kasvokkain. Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala toteaa, että teema antaa monia mahdollisuuksia olla kasvokkain lähimmäisten kanssa. Kasvokkain oloa pohditaan erityisesti evankelioimisen ja diakoniatyön kannalta. Päivien järjestelyistä vastaavat Kansanlähetys ja Jyväskylän seurakunta.

Suomen Raamattuopisto järjestää Hengelliset syventymispäivät 28.-31.8. Helsingissä. Samalla juhlitaan Raamattuopiston 75-vuotista historiaa. Teemana on Käsi Raamatulla – sydän palavana. Toiminnanjohtaja Timo Junkkaala kertoo nettisivuilla, että Raamattuopisto perustettiin juuri sodan kynnyksellä. ”Sota-aikana tapahtui ihme. Suomi säästyi. Tapahtui toinenkin ihme. Syntyi hengellinen herätys. Nyt on taas aika avata Raamattu ja alkaa rukoilla. Jumalan sanassa on yhä voima. Yhä voi tapahtua se, mitä Jeesuksen opetuslapset kokivat: Eikö sydämemme hehkunut innosta, kun hän selitti meille kirjoituksia.”

Helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssi pidetään tuttuun tapaan Keuruulla Isossa Kirjassa 18.–23.6. Konferenssin teema on Uskoa Elämään! Teema liittyy keväällä alkaneeseen yhteiskristilliseen maailmankatsomuskampanjaan ”Maailmakatsomukset puntarissa”.

Juttuun on lisätty 30.4. Lähetyksen kesäpäivien tarkka tapahtuma-aika.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAikeet muuttaa Kokemäen kirkko monitoimitilaksi herättävät vastustusta
Seuraava artikkeliDiakoniatyöntekijä irtisanottiin Oulun hiippakunnassa

Ei näytettäviä viestejä