HelsinkiMission Aamukorva kuuntelee myös pääsiäisenä

HelsinkiMission auttava puhelin Aamukorva kuuntelee tänäkin pääsiäisenä yksinäisiä vanhuksia. Aamukorva päivystää vuoden jokaisena aamuna kello 5–9.

HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen kertoo lähtökohtaisesti olettaneensa, ettei juhlapyhinä tarvita auttavaa puhelinta samaan tapaan kuin arkena, koska sukulaiset vierailevat vanhusten luona. Puhelut näyttävät kuitenkin jakautuvan tasaisesti vuoden jokaiselle päivälle.

Aamukorvaan soittavien pääsiäisen kulkuun vaikuttaa Valtosen mukaan kirkollinen tarjonta.

– Kirkko tekee tässä hyvää työtä. Pääsiäisen aikaan on paljon tapahtumia, joissa tapahtuu luontevia kohtaamisia. Ne ovat monelle ikääntyneelle ihmiselle hyvin tärkeitä tilaisuuksia.

Viime vuonna Aamukorvaan tuli 4 200 puhelua, vuonna 2012 niitä vastaanotettiin 3 800.

Päivystäjiltä tulevan palautteen mukaan vapaaehtoisena oleminen on juhlasesonkina palkitsevaa, kertoo HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kaisa Kauhanen. Soittajat voivat pyhien aikaan olla myös muita kuin tuttuja vakiosoittajia eli heitä, joilla todella ei ole ketään, jonka kanssa puhua.

– Pystymme ottamaan 10–12 puhelua yhdelle puhelinlinjalle aamun aikana, Valtonen kertoo.

Aamukorvassa toimii viitisenkymmentä vapaaehtoista, ja Valtosen mukaan määrä kasvaa kaiken aikaa. Päivystäjiä myös tarvitaan ja toivotaan lisää mukaan toimintaan.

– Suomalaisten sisällä on reseptori, joka avaa heidät tekemään hyvää ja hyödyllistä. Mielestäni on terveen kulttuurin merkki, että asioita halutaan panna kuntoon yhdessä.

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirjailija-pastori Nicky Cruz Suomeen toukokuussa
Seuraava artikkeliKristillisen opiston rehtori testasi kirkosta eroamista

Ei näytettäviä viestejä