Hattulan kirkkoherraksi valittu Jyrki Rauhala: ”Seurakunta on paikka, missä jokaisella on mahdollisuus tulla kohdatuksi”

Jyrki Rauhala, 49, on valittu Hattulan seurakunnan kirkkoherraksi. Valinnan teki Hattulan seurakunnan kirkkovaltuusto tiistaina 24.10. Päätös oli yksimielinen.

Kaikkiaan virkaan oli kuusi kelpoista hakijaa, joista kolme valittiin soveltuvuusarviointiin. Soveltuvuusarviointiin osallistui kuitenkin vain kaksi ehdokasta kolmannen luovuttua hakuprosessista.

Tällä hetkellä Hyvinkään seurakunnan kappalaisena toimiva Jyrki Rauhala on yksimielisestä päätöksestä kiitollinen.

– Se antaa vahvan tuen tähän tehtävään. Haluan olla luottamuksen arvoinen.

HYVINKÄÄLLÄ YHDEKSÄNTOISTA vuoden ajan pappina toiminut Rauhala kertoo, että edessä on iso muutos.

– Monenlaista tässä käy läpi, mutta eteenpäin mennään positiivisin ja luottavaisin mielin. Tämä on uusi, iso askel minulle.

Noin 7000-jäsenistä Hattulan seurakuntaa Rauhala pitää sopivan kokoisena.

– Lisäksi kirkkoonkuulumisprosentti on valtakunnallisesti katsoen varsin hyvä, n. 75 prosenttia. Hattulassa on tehty ja tehdään hyvää työtä. Seurakunta on taloudellisesti vakaa ja eteenpäin katsova.

Seurakunnan perustehtävänä Rauhala pitää hyvän sanoman esillä pitämistä.

– Seurakunnan tehtävä on auttaa mahdollisimman montaa löytämään Jumalan voima ja toivo. Kirkon luovuttamaton perustehtävä on viestiä rohkeasti Kristuksesta ja pitää ovia auki Kristuksen kautta taivaaseen. Se on se hengellinen perustehtävä.

IHMISTEN KOHTAAMINEN ja tukeminen tulee aina säilymään seurakunnan työn ja elämän ytimessä, Jyrki Rauhala painottaa.

– Seurakunta on paikka, missä jokaisella on mahdollisuus tulla kohdatuksi. Siksi haluan jatkossakin etsiä uusia muotoja sille, miten seurakunta voi olla läsnä ihmisten arjessa.

Hattulan kirkkoherran virassa Jyrki Rauhala aloittaa kevään 2024 kuluessa. Silloin hän haluaa ennen kaikkea kuunnella seurakuntaa ja sen työntekijöitä ja luottamushenkilöitä sekä tutustua kaikkeen rauhassa.

– Tahdon olla vuoropuhelussa työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa.

Rauhala hahmottaa kirkkoherran eräänlaiseksi ”seurakunnan basistiksi”.

– Kirkkoherra antaa sitä ”pohjasoundia” seurakunnan työssä perustehtävälähtöisyydellä ja vaalimalla yhteisen työn perspektiiviä. Palvelevan johtamisen eetos on tärkeää.

Rauhala saa eniten iloa siitä, kun huomaa työnsä palvelevan muita. Hän asuu perheineen Hyvinkäällä.

– Työn vastapainona kuoroharrastus on itselleni tärkeä henkireikä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJeesus-sarja The Chosen näyttää ehkä liikaakin Raamattu-draamalta, mutta juonen tasolla mukana on hitunen psykologista jännitettä
Seuraava artikkeliNurmijärven kirkkoherra kommentoi kohua iltapäivä­kerhojen tunnustuk­settomuudesta: ”Olemmehan me vähän puun ja kuoren välissä”

Ei näytettäviä viestejä