Harjavallan kanttori Pasi Flodström kruunattiin tangokuninkaaksi Seinäjoella – Sävellyskisan voitti Syntinen nainen

Seinäjoen tangomarkkinoiden laulukilpailun finaalista lauantaina 8.7. tuli suorastaan kirkollinen tilaisuus. Tangokuninkaan tittelistä kisasivat viime metreillä kaksintaistelussa Harjavallan kanttori Pasi Flodström, 28, ja Kotimaan toimittaja, pappi Niilo Rantala, 27.

Tangokuninkaaksi kruunattiin lopulta Pasi Flodström. Hän osallistui kisaan ensimmäistä kertaa.

– Olen pyrkinyt vähitellen kohti tätä unelmaa. Muistan, kun katsoin pikkupoikana Tangomarkkinoita perheeni kanssa ja haaveilin, että voisin itsekin joskus osallistua tuohon kilpailuun, Flodström kertoo Tangomarkkinoiden tiedotteessa.

Flodström aloitti pianonsoitin 9-vuotiaana. Myöhemmin mukaan tulivat laulu ja urut. Hän valmistui keväällä 2021 Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi, pääaineenaan kirkkomusiikki. Opinnoissaan hän syventyi klassiseen lauluun ja laulupedagogiikkaan.

– Aloitin kanttorin sijaisuudet 16-vuotiaana, ja nyt valmistuttuani olen saanut jatkaa töitäni kanttorinvirassa, Harjavallan seurakunnassa. Kanttorin töiden ohella olen keikkaillut laulajana erilaisten kokoonpanojen kanssa. Opintojen jälkeen olen käynyt vuoden verran laulutunneilla, joilla olemme suuntautuneet iskelmä- ja tangomusiikkiin.

Tangokuningattareksi kruunattiin lapualainen yrittäjä Charlotta Saari, 22.

Tangokuninkaalliset valittiin nyt 37. kerran.

Tangomarkkinoilla kisattiin myös sävel- ja sanoituskisassa. Sen voitti oululaisen Maiju Ojan säveltämä ja sanoittama tango Syntinen nainen, joka lyyriikaltaan hipoo raamatullista sävyä.

– Syntinen nainen on kappale, jonka syntymistä ei oikeastaan voinut estää. Olin juuri kuullut erään koskettavan elämäntarinan, joka herätti niin valtavasti tunteita, että kotiin päästyäni suorastaan juoksin pianon ääreen. Kappale syntyi hyvin nopeasti, yhdeltä istumalta, kertoo Oja Tangomarkkinoiden tiedotteessa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUusi väitöskirja 1500-luvun teologin Martin Chemnitzin ajattelusta: Olen varmasti pelastettu
Seuraava artikkeliKirkko ja minä -sarjassa Otto Jääskeläinen: Hyvät ihmiset, käykää kirkossa!

Ei näytettäviä viestejä