Hämeenlinnan seurakuntayhtymä välttyi irtisanomisilta

Viime marraskuussa alkaneet Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteistoimintaneuvottelut ovat päättymässä. Ketään ei irtisanota, mutta 16 avoimeksi jäänyttä työtehtävää jää täyttämättä. Tällä hetkellä Hämeenlinnan seurakunnissa on 22 työntekijää vähemmän kuin vuoden 2013 alussa.

Ensimmäiset luterilaisen kirkon seurakunnassa käydyt yt-neuvottelut alkoivat, kun yhteinen kirkkovaltuusto päätti viime kesäkuussa seurakuntayhtymän talouden tasapainottamisohjelmasta. Tavoitteeksi asetettiin noin 800 000 euron vähennys talousarvion loppusummaan.

Suurin osa säästöistä oli määrä saavuttaa 20 henkilötyövuoden vähentämisellä. Lisäksi seurakunnan toimintoja on keskitetty omiin tiloihin ja järjestöille myönnettäviä avustuksia on vähennetty.

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti viime kesänä, että avoimeksi tulevat virat ja työsuhteet jätetään täyttämättä vuoden 2014 vuoden loppuun saakka. Samalla päätettiin, että poikkeuksia voidaan tehdä sen jälkeen, kun on arvioitu maaliskuun loppuun mennessä toteutuneita säästötoimia.

Viime viikolla yhteinen kirkkoneuvosto päätti myöntää Hämeenlinna-Vanajan seurakunnalle luvan täyttää muutamia virkoja.

Viimeinen yt-kokous pidetään 29.4. Neuvottelujen osapuolet toteavat nyt, että henkilötyövuosien vähennys on pääosin toteutunut eläköitymisen ja määräaikaisuuksien päättymisen myötä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKristillisen opiston rehtori testasi kirkosta eroamista
Seuraava artikkeliKotimaan toimitus veisaa pääsiäislauluja

Ei näytettäviä viestejä