Hallinto-oikeus: Seurakuntayhtymä ei saa käyttää verkkotunnusta

Hallinto-oikeus on tehnyt päätöksen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vapaa-ajattelija.fi -verkkotunnuksen varaamisesta. Hallinto-oikeus kumoaa Viestintäviraston päätöksen ja palauttaa asian virastolle seurakuntayhtymän varauksen perumiseksi.

”Hallinto-oikeus katsoo olevan painavia perusteita epäillä, että vapaa-ajattelija.fi verkkotunnuksen hankkimisen ilmeisenä tarkoituksena on ollut hyötyä Vapaa-ajattelijain Liitto ry:n suojatun nimen maineesta ja tunnettavuudesta.”

– Oli jokseenkin tyylitöntä varata lähes samanlainen verkkotunnus kuin vapaa-ajattelijoilla on ollut jo vuosia käytössä. Kirkko on tehnyt tämän jo aikaisemminkin, kun se perusti vuonna 2008 eroakirkosta.info -sivuston, jossa se tarjoaa vahvasti värittynyttä tietoa kirkon jäsenyyden puolustamiseksi, Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ilmoittaa luopuvansa varaamastaan vapaa-ajattelija.fi -tunnuksesta.

Tunnuksen varasi aikanaan yhtymän työntekijä ajatuksenaan siihen liittyvä, positiivista vapaa-ajattelua esille tuova sisältö.

”Tunnuksen varaaminen oli virhearvio. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä viisaampana väistyy ja luopuu tunnuksesta heti kun se on mahdollista”, sanotaan yhtymän tiedotteessa.

Nimetöntä vihapostia

Samalla seurakuntayhtymän viestintä toivoo, että yksityishenkilö, joka on varannut turunseurakunta.fi -tunnuksen, tekisi samoin.

Seurakuntayhtymä toivoo myös vapaa-ajattelijoita puolustavan nimettömän vihapostin seurakuntayhtymään ja vihanpidon evankelisluterilaista kirkkoa kohtaan loppuvan.

Tiedotuspäällikkö Paula Heino kertoo Kotimaa24:lle, että seurakunta on saanut prosessin eri vaiheissa nimetöntä vihapostia.

– Erityisen tylsältä tuntuu, että se on nimetöntä puskista huutelua. Omalla nimellä annettua mielipidettä toki kunnioitetaan, mutta tätä on vaikea kunnioittaa.

Heino toivoo, että tilanne nyt rauhoittuisi.

Lue myös:

Seurakunta ja vapaa-ajattelijat kommentoivat verkkotunnuskiistaa

Juttua täydennetty klo 13.32 Paula Heinon haastattelulla.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPetruksen kirkkoherranvaalista oikaisuvaade
Seuraava artikkeliRuotsi tunnusti Palestiinan

Ei näytettäviä viestejä