EVA: Ahneus on suomalaisille anteliaisuutta tyypillisempää

Suomalaiset määrittelevät itsensä työkeskeisiksi, todetaan Elinkeinoelämän valtuuskunnan raportissa. Jopa 84 prosenttia kansasta pitää raportin mukaan suomalaisia ahkerina ja 77 prosenttia työtä arvostavina. Työkeskeisyys läpäisee EVAn mukaan myös nuoremmat sukupolvet.

Raportin pohjana olevan kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten yhteen hiileen puhaltaminen on myytti. Vain 43 prosenttia kansasta pitää yhteistyöhenkisyyttä suomalaisille ominaisena. Vielä harvempi määrittelee anteliaisuuden ja hyväntekeväisyyden suomalaisten piirteeksi. Raportin mukaan ahneuskin on suomalaisilla anteliaisuutta tyypillisempää.

Ahkeruuden lisäksi suomalaisten omakuvaan kuuluvat rehellisyys, isänmaallisuus ja oikeudenmukaisuus. Myös sisua ja kateutta pidetään vastauksissa suomalaisille ominaisina.

EVAn arvo- ja asennetutkimukseen vastasi tammikuussa 2000 suomalaista. Vastauksista kootun Työlle ahneet -raportin on kirjoittanut EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto. Vastaava tutkimus toteutettiin edellisen kerran kaksikymmentä vuotta sitten.

Lue raportti täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPentikäinen: Israelin rankaisemattomuus on purettava
Seuraava artikkeliEduskuntatutkimuskeskuksen johtaja: Stubbilta tyylirikko

Ei näytettäviä viestejä