Entinen FBI:n erikoisagentti luennoi lokakuussa miehuudesta Espoossa

Espoon helluntaiseurakunta järjestää lokakuun alussa yhteiskristillisen seminaarin, jossa ruoditaan hämärtyneiksi koettuja sukupuolirooleja. Täyteen miehuuteen -otsikolla järjestettävän tapahtuman pääpuhujaksi on kutsuttu yhdysvaltalainen Abraham Maldonado, jota markkinoidaan ohjelmassa entisenä USA:n merijalkaväen upseerina, FBI:n erikoisagenttina sekä johtajuuden huippuasiantuntijana.

Tapahtuman järjestäjien näkökulmasta sukupuoliroolit ovat kehittyneet väärään suuntaan.

Tapahtuman vastaava järjestäjä Jukka-Pekka Rahkonen Espoon helluntaiseurakunnasta kertoo, että värikkään työhistorian omaava Maldonado on käynyt aikaisemminkin Suomessa puhumassa seurakunnille, liikemiehille ja johtajille.

– Hän tulee puhumaan kokemuksesta hengellisen ja maallisen johtajuuden merkityksestä hyvin erilaisissa elämäntilanteissa. Seminaarissa puhutaan siitä, miten sekä vääristynyt tasa-arvo että ihmiselle välttämättömiä perhesiteitä heikentänyt emansipaatio ovat olleet tuhoisia ihmisille ja Jumalan alkuperäiselle suunnitelmalle, Rahkonen valottaa Kotimaa24:lle.

Seminaarin toinen pääpuhuja, Patmos-lähetyssäätiön tutkimusjohtaja Juha Ahvio pitää naisten miehistymistä ja miesten naisistumista luonnollisen lain, biologian ja Jumalan luomisjärjestyksen kannalta ongelmana. Hänen mukaansa perheessä isälle kuuluu tietty johtajuus ja myös ensisijaisesti taloudellinen vastuu.

– Välittömänä oikeana toimenpiteenä pitäisi kotiäitiys palauttaa kunniaan. Pohjoismainen hyvinvointimalli on epäonnistunut perustavoitteessaan vanhemmuuden ja perheiden aseman vahvistamiseksi laittamalla naiset töihin ja lapset yhteiskunnan hoidettaviksi, Ahvio katsoo.

Ahvio kritisoi miehille asetettua, keinotekoista feminiinistä roolia, jossa mies tekee perinteisiä naisten töitä sillä välin kun lasten äiti luo uraa kodin ulkopuolella. Hän sanoo, että Suomessa oikeistopuolueiden arvot olivat vielä 1950–60-luvulla olennaisesti erilaiset – ja samankaltaiset kuin mitä esimerkiksi yhä tänä päivänä Yhdysvaltojen konservatiivisen oikeiston piirissä on.

– Yhteiskunnasta puuttuu perinteinen, konservatiivinen vastavoima.

Täyteen miehuuteen -seminaari järjestetään Espoon Siikarannassa 3.-5.10.​

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliEmerituspiispa Huovinen toivoo selvitystä avioliitosta
Seuraava artikkeliHannu Suihkonen Merimieskirkon pääsihteeriksi

Ei näytettäviä viestejä