Entinen BBC:n toimittaja opastaa kirkkoja saamaan läpi hyviä uutisia

Entinen BBC: n toimittaja ja uutisten lukija auttaa paikallisia kirkkoja tekemään hyviä uutisia. Robbie Lane katsoo, että monet kirkot ja seurakunnat menettävät pelkojen ja kokemattomuuden vuoksi hyviä tilaisuuksia tehdä kirkollista journalismia, uutisoi Christian Today.

Lanen teesi on, etteivät kirkot tiedät, miten ne myisivät tarinansa. Lane tarjoaa ratkaisuja ongelmaan käynnistämillään verkkosivulla. Sivustolla on Youtube – videoita ja esimerkkejä hyvistä kirkon tarinoista. Siellä jaellaan neuvoja, miten kirkot saavat tapahtumansa ja hankkeensa sanomalehtiin. Lane neuvoo myös lehdistötiedotteen kirjoittamisessa ja ohjaa, miten kirkot voivat käyttää sosiaalista mediaa kuten facebookia verkostoitumiseen.

– Aloin turhautua siihen, että näin vain negatiivisia uutisia kansakuntamme kirkon ongelmista, vaikka tiesin, että jokaisessa paikallisessa seurakunnassa tehdään valtavasti myönteistä työtä. Kaikki positiivinen työ kuten nuorisotyö tai erilaiset hankkeet esimerkiksi ex- rikostentekijöiden hyväksi menivät taivaan tuuliin, koska negatiiviset uutiset hallitsivat maan lehdistössä, Lane sanoo lehdelle.

Lanen antamia käytännön neuvoja kirkoille ovat muun muassa: Mene sinne missä ihmiset ovat. Ihmiset kohtaavat toisiaan esimerkiksi facebookissa. Kutsu ihmisiä tilaisuuksiin facebookin kautta. Kirjoita kiitoskirje lehteen onnistuneen tapahtuman jälkeen.

Katso Lanen opassivut: : www.yourchurchinthenews.org.

Edellinen artikkeliRuotsin kirkko lopettaa kaksi seurakuntaansa Espanjassa
Seuraava artikkeliKotimaa uudistuu aikakauslehden suuntaan

Ei näytettäviä viestejä