Ensimmäinen palestiinalais­taustainen nainen vihittiin papiksi Jordanian ja Pyhänmaan luterilaiseen kirkkoon

Palestiinalaistaustainen teologian maisteri Sally Azar, 26, vihittiin papiksi sunnuntaina 22.1. Jerusalemissa. Hänestä tuli Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilaisen kirkon ensimmäinen palestiinalaistaustainen pappisnainen.

– Kun aloin palvella tätä kirkkoa, ajattelin että voin muuttaa monia asioita välittömästi. Opin että Jumalan tiet ovat erilaiset kuin meidän. Jumalan ajoitus on erilainen kuin meidän ajoituksemme. Meillä on arabialainen sanonta: ”Ihmiset tekevät suunnitelmia, mutta Jumala saa asiat tapahtumaan.” Rukoile ennen kuin toimit ja anna Jumalan tahdon tapahtua, opasti Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilaisen kirkon piispa Ibrahim Azar vihkimysmessun saarnassa.

Ibrahim Azar on Sally Azarin isä.

Piispa Ibrahim Azar saarnasi vihkimysmessussa luterilaisessa kirkossa Jerusalemin vanhassakaupungissa. Kuva: Anna Väätäinen

Messussa oli paikalla myös kansainvälisiä vieraita eri maiden kirkoista kuten Ruotsin arkkipiispa emerita Antje Jackelen ja Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeri Anne Burghardt. Suomesta paikalla olivat Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson ja Kuopion piispa Jari Jolkkonen seurueineen.

Kirkkoaan kansainvälisissä tehtävissä edustava Sally Azar otti vastaan puheita kirkkojen edustajilta eri puolilta maailmaa
Kuva: Anna Väätäinen

Tervehdyksensä Azarille lähetti myös Kirkkojen maailmanneuvoston pääsihteeri Jerry Pillay:

”Olet täällä tänään tuomassa toivon viestiä kaikille Lähi-idän kansoille ja etenkin nuorille: kristityt ovat tämän alueen alkuperäiskansaa. Haasteista ja vaikeuksista huolimatta olette täällä pysyvästi palvelemassa, kasvamassa yhdessä yhteisönä, kulkemassa Jeesuksen Kristuksen, meidän Vapahtajamme jalanjäljissä.”

Sally Azar aloitti teologian opintonsa Beirutissa Libanonissa, jossa sijaitsee Lähi-idän ainoa protestanttinen teologinen oppilaitos. Hän jatkoi opintojaan Saksassa ja valmistui teologian maisteriksi Göttingenin ja Hermannsburgin yliopistoista.

Sally Azar toimii Luterilaisen Maailmanliiton (LML) neuvoston jäsenenä sekä kirkkotaustaisten avustusjärjestöjen katto-organisaatio ACT-allianssin hallituksen jäsenenä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ensimmäinen palestiinalaistaustainen nainen vihittiin papiksi Jordanian ja Pyhänmaan luterilaiseen kirkkoon

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliDiakin englannin­kielisten AMK-tutkintojen hakija­määrä kasvoi lähes kolmin­­kertaiseksi
Seuraava artikkeliPohjalais­taiteilijoiden uskonto­aiheiset teokset puhuttavat Nelimarkka-museossa – enkeleitä, pikku­piruja ja uudenlaisia Jeesus-kuvia

Ei näytettäviä viestejä