Diakin englannin­kielisten AMK-tutkintojen hakija­määrä kasvoi lähes kolmin­­kertaiseksi

Diakonia-ammattikorkeakoulun englanninkielisten AMK-tutkintojen hakijamäärä kasvoi viime kevään yhteishausta peräti 174 prosentilla. Hakijoita oli nyt yhteensä 5309. Eniten hakijoita oli Nigeriasta, Nepalista ja Bangladeshista.

Diakissa on tarjolla 65 aloituspaikkaa englanninkielisiin AMK-koulutuksiin sosiaali- ja terveysaloilla Helsingin-kampuksella. Opinnot alkavat syksyllä 2023. Opiskelijavalinnat varmistuvat 2.6. mennessä.

Hakijamäärän kasvuun on vaikuttanut muun muassa viime keväänä käyttöön otettu ammattikorkeakoulujen yhteinen englanninkielisten AMK-koulutusten valintakoe, joka tehdään täysin etänä. Hakijan ei siis tarvitse matkustaa Suomeen osallistuakseen valintakokeeseen.

Bachelor of Health Care, Nursing -koulutukseen, joka toteutetaan yhteistyössä Arcadan kanssa, haki1641 henkilöä. Bachelor of Social Services -kolutukseen oli 3899 hakijaa.

Englanninkielien sairaanhoitajakoulutuksen lukukausimaksu on Diakissa 5000 euroa lukuvuodessa ja sosiaalialan koulutuksen lukukausimaksu 4000 euroa lukuvuodessa.

– On upeaa, että Diakin koulutukset kiinnostavat myös globaalisti. Hakijatulos kertoo siitä, että merkityksellinen työ auttamisen parissa herättää mielenkiintoa, Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen sanoo Diakin tiedotteessa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Diakin englanninkielisten AMK-tutkintojen hakijamäärä kasvoi lähes kolminkertaiseksi

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArvio: Atte Korholan tietokirja on lempeä ja toiveikas tieto­paketti ilmaston­muutoksesta
Seuraava artikkeliEnsimmäinen palestiinalais­taustainen nainen vihittiin papiksi Jordanian ja Pyhänmaan luterilaiseen kirkkoon

Ei näytettäviä viestejä